Spanyolország kikapott az Egyesült Államoktól, Dél-Afrika végzett a 13. helyen

2022.06.28. 21:38

Megszületett a thaiföldi csoda a Tiszavirág Sportuszodában

Munkatársunktól

Szegedi csoportmeccs után Budapesten a 9–12. helyért spanyol–francia meccs lesz. Archív Fotó: Karnok Csaba

A női vízilabda-világbajnokság utolsó négy helyezettjére már fény derült a szegedi Tiszavirág Sportuszodában. A tizenötödik helyet Thaiföld, a tizenharmadikat Dél-Afrika szerezte meg.

Három negyeden át kiélezett összecsapást hozott Kolumbia és Thaiföld találkozója a világbajnoki 15. pozícióért. Két perccel a harmadik negyed vége előtt már 6–4-re vezettek a kolumbiaiak, akik innentől szinte teljesen szétestek. Vagy inkább fejlődési görbéjük tetejére a negyedik negyedre ér­tek oda a thaiföldi lányok, akik re­­mekül védekeztek, támadásban pedig a meccs emberének választott Puengpongsakul ve­­zérletével parádéztak. Átlövésből és centerből is eredményesek voltak, ahogyan ejtésből is, végül 10–6-ös sikerüket ünnepelhették még a világbajnokságra újoncként szabadkártyával érkezett ázsiaiak. 

A 9–12. helyért tegnap es­­te előbb Új-Zéland győzte le Ausztráliát 13–7-re, majd Ka­­nada Kazahsztánt 19–11-re, így csütörtökön 18.30-tól Új-Zéland–Kanada mérkőzést rendeznek a 9. helyért a Tiszavirág Sportuszodában. 

Nem volt ellenszerük a spanyoloknak Haralabidis gólerős játékára, így az Egyesült Államok 13–6-os sikerrel jutott elődöntőbe. A legjobb nyolc között már a francia meglepetés is elmaradt, az olaszok 17–7-re nyertek. 

Kedd este az Ausztrália–Magyarország női negyeddöntő lapzártánk után kezdődött. 

Helyosztók Szegeden

Három mérkőzéssel folytatódik a vízilabda-világbajnokság férfi programja a szegedi Tiszavirág Sportuszodában. 15.30-tól Németország és Kazahsztán a 13. helyért ugrik medencébe, míg 17 órától és 18.30-tól a 9–12. pozíció lesz a tét. Elvesztett nyolcaddöntő után először Japán és Ausztria küzd meg egymással, majd Grúzia és Dél-Afrika találkozója zárja a programot. A magyar válogatott 21 órától (élő: M4 Sport) a Margitszigeten Olaszországgal játszik az elődöntőbe kerülésért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában