51 csapat nevezett

2022.07.06. 11:11

Elkészült a megyei futballbajnokságok beosztása, sorsoltak a kupában

Lehullt a lepel a megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokságok résztvevőiről szerdán délelőtt. A megyeegyben tizenkettő, a megyekettőben tizenhat csapat vág neki a rajtnak, míg a megyei magyar kupa küzdelmeire ötvenegy klub nevezett.

Becsei Dávid

Augusztus 13-14-én a kupaküzdelmekkel indul a 2022–2023-as megyei labdarúgó-szezon.

Fotó: Török János

A megyei magyar kupa mérkőzéseivel kezdődik meg hivatalosan a 2022–2023-as szezon a Csongrád-Csanád megyei labdarúgásban. Ötvenegy csapat nevezett, az első körben a legjobb harminckettő közé jutásért játszanak. Ez tizenhárom erőnyerőt jelent, tizenkilenc mérkőzést rendeznek az első fordulóban. A kettes számú csapatok nem indulhatnak. A megyeegyből tízen erőnyerők, valamint a megyekettes Sándorfalva és a megyeegytől búcsúzott Apátfalva és a Bordány. Az első forduló találkozóit augusztus 13-án és 14-én rendezik. Amennyiben a továbbjutás a rendes játékidőben nem dől el, tizenegyesrúgások következnek.

A megyei felnőtt bajnokságok augusztus 21-én indulnak, mivel a 20-i ünnepnapon meccstilalom van. A megyei IV. osztály küzdelmei – két csoportban – szeptember első hétvégéjén rajtolnak, a bajnoki sorsolásokat július 13-án tartják. Három új csapat is indul, az ópusztaszeri Fülöp Sportegyesület, valamint ismét a felnőttek között a Rendőr TE és a Tápé ESK.

Az FK 1899 Szeged-SZEOL és a Balástya feljutott a megyeegybe, míg onnan kiesett a megyekettőbe a Bordány és Apátfalva, de a másodosztályban indul a Makó II. is. 

Magyar kupa, megyei selejtező, 1. forduló (augusztus 13-14.): Ópusztaszer–Csengele, Maroslele–Tömörkény, Kübekháza–Ruzsa, Kistelek–Csanytelek, Röszke–Ásotthalom, Mozogj a Sportért SE–Zsombó, Tápé ESK–St. Mihály, Rendőr TE–Szegedi Pázsit SE, Pusztamérges–Csanádpalota, Öttömös–Mindszent, Nagylak–Földeák, Forráskút–Baks, Nagymágocs–Gyálarét, Fülöp Sportegyesület–Üllés, Szikáncs–Zákányszék, Székkutas–Csongrád, Dóc–Mártély, Szatymaz–Szegvár, Domaszék–Eperjes. 

A megyei I. osztály csapatai: Algyő, Balástya, Deszk, FK 1899 Szeged, Hódmezővásárhelyi FC II., Kiskundorozsma, Mórahalom, Szeged-Csanád GA II., Szentesi Kinizsi, SZVSE, Tiszasziget, UTC. 

A megyei II. osztály csapatai: Apátfalva, Ásotthalom, Bordány, Csanytelek, Csengele, Csongrád, FC Szegvár, Makó II., Mártély, Mindszent, Sándorfalva, Szegedi Pázsit SE, Székkutas, St. Mihály, Tömörkény, Üllés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában