Egyéni csúcsot javított

2022.07.20. 17:00

Ezüstöt nyert a korosztályos Eb-n a szegedi atléta

V. P.

Kovács Árpád nagy hajrát hozott a 400 méteres síkfutás döntőjében.

Fotó: Titán TC

 Óriási hajrát bemutatva, az utolsó 100 méteren megelőzve a lengyel riválisát a második helyen ért célba a Jeruzsálemben megrendezett U18-as Európa-bajnokságon a Titán TC atlétája, Kovács Árpád. A 400 méteres futószámot a spanyol García korosztályos csúccsal nyerte meg, a szegedi atléta viszont karrierje eddigi legnagyobb versenyén állhatott fel a dobogóra.

– Úgy utaztam ki, hogy szeretnék egy nagyon jót futni, és lehetőleg megdönteni az egyéni csúcsomat, ez sikerült is. Eredmény-szinten nem volt rajtam teher, persze reménykedtem egy dobogós helyezésben, ez az érzés pedig csak fokozódott az elődöntő után, amikor kiderült, hogy másodikként jutottam be a döntőbe – mondta lapunknak Kovács Árpád, aki az előfutamban döntötte meg egyéni rekordját, 47.82-es idővel, a fináléban ettől öt századdal maradt el.

– Előzetesen nagyon nagy melegre készültünk, de csak harminc-harminckét fok volt. A döntőt késő délután futottunk, a tribün miatt a nap sem sütött már úgy, volt egy kicsi szél is, így az időjárási körülmények nem nehezítették meg a dolgomat. Kicsivel 19 óra előtt döntőztünk, szeretek ebben az időben futni – részletezte a körülményekkel kapcsolatban. 

– Egyéni csúcsot futottam, ennél nem is kell több, minden a terv szerint alakult, abszolút elégedett vagyok. Egy egyhetes pihenőt követően visszatértem az edzésmunkához, egyelőre még csak lazán, aztán haladunk előre. Szeptember harmadikán lesz egy ligadöntő idén, a következő nagyobb célom viszont a jövő nyári U20-as Európa-bajnokság – mondta a jövő kapcsán a Titán TC 16 éves atlétája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában