Lendületben a helyi közösségekkel

2022.07.11. 15:49

Főszerepben a mozgás: sportnapot rendeznek Mindszenten

Részben helyi egyesületek várják a mozogni vágyókat a szombaton tartandó mindszenti családi és sportnapon a szabadstrandon 16 órától. Késő délután pedig Katus Attila tart edzést.

T.Sz.

Katus Attilával is edzhetnek a mozogni vágyók szombaton. Fotó: Kiss János/MW

Ott  érzi jól magát az ember, ahol számítanak rá, ahol igazi barátokra lelhet. Ahhoz, hogy valóban egy településhez tartozónak érezhessük magunkat, mindannyiunknak tenni kell valamit a helyi közösségért. A közösségépítés pedig nem képzelhető el lokális kezdeményezések nélkül – mondta lapunknak Zsótér Gábor, Mindszent alpolgármestere a szombati városi rendezvényük apropóján. 

A mozgásé a főszerep július 16-án, szombaton 16 órától lesz a Mindszenti Szabadstrandon. A Mecénások a Kultúráért Egyesület szervezésében családi és sportnappal várják a mozogni vágyókat. 

Célunk, hogy újra megmozgassuk a lakosságot és az önszerveződő közösségeket, széles és változatos programokat kínáljunk. Úgy gondoljuk, hogy a pozitív élményekkel a projekt új lendületet, újabb összefogásokat és összefonódásokat, valamint feltöltődést ad közösségeinknek, hogy könnyebben túljuthassunk a pandémia okozta nehézségeken – tette hozzá Zsótér Gábor. 

A rendezvényen bemutatkozik az Egészséges, Sportos, Zöld Mindszentért Egyesület Kyokushin Karate Szakosztálya és a Szegvári Kyokushin Karate Dojo Sportegyesület. Buborékfocival vár a Mindszenti Mocorgó Utánpótlás-nevelő FC, az érdeklődők kipróbálhatják a jóga jótékony hatásait, Bánfi Jánosné Hatha- és női jóga oktatóval. Oláh Árpád SUP oktatást tart, a Mindszenti Kick-Box Egyesület pedig játékos feladatokat kínál, majd 17 órától Katus Attila tart közös edzést. 

A rendezvény idején ingyenes ugrálóvár és játékok várják a gyerekeket. Végül este a Retro Expressz parti zárja a rendezvényt, amelynek főtámogatója a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában