Helyi sport

2022.07.06. 12:23

Tar dobogós volt Szerbiában

A szegedi Tar Ferenc Milán (balról) két ciprusival a szerbiai dobogón.

Forrás: Szegedi Sportíjász Egyesület

Hat ország részvételével Szerbiában, a Temerin melletti Szőregen rendezték meg a Közép-Európa Kupa (CEC) pályaíjász versenysorozat harmadik fordulóját. A Szegedi Sportíjász Egyesületet Tar Ferenc Milán kadett korcsoportú, olimpiai reflexíjas sportoló képviselte.

Tar a 72 vesszős rangsoroló versenyben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva (318, 317) 635 kört teljesített. Ezzel a pontszámmal magabiztosan vezette a 60 méteres távot. Az egyenes kieséses szakaszban az elődöntőben Tar első ciprusi ellenfelét 6:2-re verte. Az aranyéremért zajló párbajt a szintén ciprusi Angelos Constantinou ellen lőtte. Ez a verseny már kiegyenlítetten zajlott (1:1, 1:3, 3:3, 3:5, 5:5), végül 5–5 szettpontot lőtt mindkét versenyző. 

A döntetlent hozó kieséses versenyben az aranyéremért egy nyílvessző ellövésével folytatódik a meccs. A ciprusi íjász pontosabb volt, így Tar a dobogó második fokára állhatott ezüstérmet szerezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában