Helyi sport

2022.07.24. 19:30

Van még idő a javításra

Lejátszotta az utolsó felkészülési mérkőzését a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgó-csapata a bajnoki rajt előtt, és Kecskeméten a második félidőben kapott három góllal vereséget szenvedett.

Mádi József

Haruna volt a legveszélyesebb szegedi Kecskeméten.

Fotó: Karnok Csaba

Az ismert színházi mondás szerint ha a főpróba rosszul sikerül, az előadás mindenképpen jó lesz. Az alaptétel akár még igaz is lehet majd a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesére, amely az egy hét múlva rajtoló bajnokság előtti utolsó tesztmeccsén 3–0-ra kikapott az NB I.-es Kecskeméttől, ám azt ne felejtsük, az NB II. nyitányán, augusztus 1-jén 20 órától sem vár könnyebbe ellenfél Gajdosékra. Akkor ugyanis az MTK vendégei lesznek a Tisza-partiak televíziós mérkőzésen.

Ami az utolsó felkészülési találkozót illeti, Alekszandar Sztevanovics szegedi vezetőedző a kezdőben mindössze két friss igazolásnak adott lehetőséget, és mindkét labdarúgó, Szakály Dénes és Bíró Bence is a támadó szekcióban kapott lehetőséget.    

Az első félidőben hazai oldalon Duranovicsnak volt egy lehetősége, Vágónak és Szuhodovszkinak egy-egy lövése, míg a Szeged csak a játékrész utolsó percében tudott szabadrúgásból kapura veszélyes lenni. A szünet után jobban kezdett a Szeged, az első tíz percben több ígéretes lehetősége is volt, ennek ellenére az 55. percben a hazai edző, Szabó István fia, Banó-Szabó szerezte meg a vezetést. Vendégoldalon Haruna volt leginkább aktív a kapu előtt, míg a Kecskemét a 65. percben megint távoli lövés (Meszhi) után talált be. A hajrában Tóth Barna alakította ki a végeredményt: 3–0.

A Tisza-parti csapatban bemutatkozott a szegedi származású Busa Bence, aki legutóbb az NB II.-től elbúcsúzó Szolnokban szerepelt. 

A találkozó után a hazai edző, Szabó István elmondta, az ellenfelük nehéz pillanatokat is tudott okozni nekik, míg a Szegeddel ugyanaz történt, mint az olasz Venezia ellen: az első félidő masszív játéka után a másodikban kapta a gólokat.

A Szeged-Csanád GA a héten már bajnoki ütemben dolgozik, és készül az augusztus 1-jén esedékes bajnoki rajtra.

Kecskeméti TE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–0 (0–0)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Kecskemét, Széktói Stadion.

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G., Sági, Grünvald – Vágó L., Katona B., Szuhodovszky – Tóth B., Duranovics. Csere: Varga Á. (kapus), Buna, Pejovics, Meszhi, Banó-Szabó, Nagy K., Szabó L. Vezetőedző: Szabó István.

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Vári, Kővári – Simon Á., Farkas A. – Gajdos, Szakály D., Dobos Á. – Bíró. Csere: Takács J. (kapus), Tóth B., Gera, Gréczi, Daru, Haruna, Micsinai, Bitó, Könczey, Markovics, Beronja, Busa B. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerzők: Banó-Szabó (55.), Meszhi (65.), Tóth B. (83.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában