Helyi sport

2022.08.01. 16:08

Nem felhőtlen Dobó Zsombor ezüstérme

Fotó: Frank Yvette

Az Európai Ifjúsági Olimpián szerzett ezüstérem ellenére nem felhőtlenül boldog Dobó Zsombor. Az SZVSE diszkoszvetője ugyanis 56.65 méteres eredménnyel zárt a második helyen Szlovákiában, korábban pedig bizonyította már, képes ennél jobb eredményre is, közel három méterrel maradt egyéni legjobbjától a Besztercebányán megrendezett versenyen, amelyet 57.12 méterrel a román Motorca nyert meg.

– Csalódott vagyok, mert úgy érzem, ezt a versenyt meg kellett volna nyernem. Edzéseken jól dobtam, Besztercebányán is jól mentek a dobások, de persze egy EYOF-on nem rossz az ezüstérem – mondta lapunknak Dobó Zsombor. 

A 16 éves sportoló második kísérletével sikerült elérnie ezt az eredményt, az 51 méteres nyitás mellett volt még egy 55.74 méteres dobása.

– A két érvénytelen dobásom nagyobb eredmény volt, az utolsó ráadásul egy 58 méter fölötti eredmény lett volna, de kiléptem a körből. Csúcsformában éreztem magam, a melegítő dobásoknál 60 méter körüli eredményre számítottam, nagyobb dobásokra számítottam magamtól, nem éreztem fáradtnak magam – részletezte Dobó Zsombor.

Az SZVSE atlétája számára az idei szezon legfontosabb versenyei ezzel lezárultak, rövid pihenőt követően az U18-as korosztály szeptemberi ligadöntőjére készül, amivel zárul is az idei évad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában