Monorra utazik a Makó

2022.09.10. 17:00

Dunaújvárosi rangadó vár a HFC-re az NB III.-ban

Idegenbeli szerepléssel folytatódik a labdarúgó NB III. Közép csoportjának nyolcadik fordulója a Csongrád-Csanád megyei csapatok számára.

Becsei Dávid

A sárga-kék mezes HFC egy dunaújvárosi győzelemmel megszilárdíthatná helyét a dobogón.

Fotó: Török János

Fantasztikus mérkőzéssel tért vissza a győzelem útjára a Hódmezővásárhelyi FC az előző fordulóban a Ferencváros II. ellen, amelyből Zseljko Gavrics hét közben már a dunaszerdahelyi DAC-hoz került kölcsönbe, de a korábbi magyar válogatott Leandrót sem kellett bemutatni külön a szurkolóknak. 

Holnap 16 órától hatpontos rangadó vár a HFC-re a Dunaújváros vendégeként.

 Eddigi hét mérkőzésén még nem szenvedett vereséget az Újváros. Öt győzelmével és két döntetlenjével tizenhét pontot gyűjtött a Horváth Ferenc edzette csapat, míg a vásárhelyiek eggyel több ponttal a tabella harmadik helyén állnak. Az előző körben a kecskeméti tartalékcsapat otthonában győztek 3–1-re Csiki Norbert mesterhármasával, a hazaiaknál a tavaly még a Makót erősítő Major Ernő, illetve az elmúlt héten a Szeged-Csanád GA-tól igazolt Gréczi Márton is pályára lépett. 

Pontot eddig mindkétszer otthon vesztett a Dunaújváros. A bajnoki nyitányon a Paks II. ellen (1–1), majd a Ferencváros elleni 5–5-ös találkozón 1–3-ról felállva a 94. percben öngóllal egyenlítettek. 

A HFC-hez hasonlóan a makóiakra (hét pont, 15. hely a tabellán) is idegenbeli fellépés vár, Monoron, szintén holnap 16 órától. 

Siha Zsolték négy vesztes meccs után nyertek ismét a PTE-PEAC-cel szemben, ami igazán jót tett a csapatnak. A 8. fordulóban a sereghajtó, nullapontos Monor ellen ismét a győzelem lehet a cél. A zöld-sárgák közösségi oldalán a támadó Frank Boldizsár úgy fogalmazott, az elmúlt hetek megtépázták az öltözői hangulatot is, de jó útra tértek a pécsiek ellen, a szezon végére pedig szeretnének a tabella első felébe kerülni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában