Atlétika

2022.09.14. 10:45

Négy szegedi érem a győri döntőről

Márton Anita súlylökésben és diszkoszvetésben is aranyérmes lett.

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

A győri olimpiai sportparkban rendezték meg a 9. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjét. A nemzetközi szinten a Gyémánt Ligához hasonló lebonyolítással bíró sorozat döntőjébe a szezon során a legtöbb pontot gyűjtő atléták kerülhetnek be, a mezőnyben pedig összesen öten képviselték a Szegedi VSE-t, valamint a betegségéből felgyógyuló Márton Anita is ott volt a mezőnyben. 

Női súlylökésben szegediek alkották a dobogót, hiszen Márton Anita nyerte a számot: a Békéscsabai AC sportolója 17.15 méteres eredményével bőven a mezőny fölött végzett. Másodikként az SZVSE-t képviselő Veiland Violetta végzett (15.66), míg a dobogó harmadik fokára klubtársa, Beregszászi Renáta (14.23) állhatott fel. A férfi súlylökés döntőjében hatodik lett Fischer Márk, aki 16.31 méterig jutott. Szintén hatodikként végzett versenyzői közül Péter-Szabó Sára, aki a diszkoszvetés fináléjában 36.92 méterig jutott. A számot egyébként Márton Anita nyerte, aki 55.40 méteres eredményével bizonyult a legjobbnak, így duplázni tudott a győri eseményen. 

A női 5000 méteres futók között az SZVSE sportolója, Imre Petra a negyedik helyen végzett, míg 1500 méteren Biacsi Ilona a hetedik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában