Ukrán sportolóknak segítenek

2022.11.14. 07:00

Társadalmi szerepvállalás Szentesen, nemzetközi vízilabdatornát rendeznek

Különleges hét kezdődik a Szentesi Vízilabda Klub számára ma, ugyanis a visegrádi régióban élő ukrán sportolók részvételével nemzetközi serdülő vízilabdatornát rendeznek. Az esemény a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósul meg. Az esemény ma reggel workshoppal indul, amelyen a mentális segítség játssza majd a főszerepet.

Becsei Dávid

Makszimot (jobbról a második) Budapest hídjai lenyűgözték, ahogyan a város esti fényei is.

Fotó: Vidovics Ferenc

Élen járnak Szentesen a társadalmi szerepvállalásban. A helyi vízilabda klub nem először áll ki egy fontos ügy mellett, hiszen emlékezhetünk, hogy 2019 decemberében egy SMA 1-es helyi kisfiúnak, Máténak gyűjtöttek, de az adventi időszakban rendszerint felhívják egy-egy fontos eseményre a figyelmet közösségimédia-felületeiken. 

A szentesi klub idén márciusban sem tétlenkedett, amikor egykori játékosa, Momot Viktor kereste meg őket. A hónap derekán az ukrán U19-es fiú vízilabda-válogatottat sikerült befogadniuk Mindszent és Csongrád segítségével. A Szentesi VK azóta sem engedte el az itt maradt srácok kezét, van, aki az ifjúsági csapatban lehetőséget kap közülük a magyar bajnokságban. 

– Sokat jelent ez számunkra, hiszen jó edzőktől tanulhatunk, illetve a világ legjobb csapatait láthatjuk hétről hétre – jegyezte meg a szentesiek közösségi oldalán Makszim Klunny, aki az ifjúsági csapatban és lehetőséget kap játszani. Elmesélte, még mindig több rossz, mint jó hírt kap hazájából. Harkivból származik. 

– Nagyon nehéz az emberek számára, hogy az ukrán városok három-nyolc órán át áram nélkül maradnak szinte mindennap, ilyenkor még főzni sem tudnak. Ugyanakkor egész Ukrajna tudja, hogy a katonáink a háború kezdete óta így élnek, a nap huszonnégy órájában védik a hazánkat. Ők a mi hőseink! – mesélte. 

Hétfőtől szerdáig egy négycsapatos (Szentes, cseh korosztályos válogatott, Bytom és Samorin) fiú serdülőtornát rendeznek a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában, amelyet ma délelőtt egy workshop előz meg a Megyeházán. Ennek keretein belül több előadáson is részt vehetnek a gyerekek. Szó lesz a háborús bizonytalanságról egy sportpszichológus segítségével, míg Dragana Ivkovics, a szerb női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya „Milyenek voltak a sportolói mindennapok a szerb-horvát háború alatt?” címmel tart előadást. A szervezők tervei szerint a workshopot egy szituációs gyakorlat zárja majd, amelynek középpontjában a sokszínűség és a változatosság áll majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában