Helyi sport

2023.01.04. 13:01

Sokat jelenthet a féléves rutin az FK Szeged számára

A téli szünet lassan véget ér a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság csapatai számára, így érdeklődünk a résztvevőknél, hogyan várják a folytatást. A következő részben az FK 1899 Szeged-SZEOL edzőjével összegeztünk.

V. P.

Dóra János csapata számára a rutin megszerzése sokat érhet a későbbiekben.

Fotó: TOROK JANOS

Újoncként a kilencedik helyről várhatja a tavaszi folytatást a vármegyei I. osztályban az FK 1899 Szeged-SZEOL csapata: a kék-feketék 14 pontot gyűjtöttek 16 meccs alatt. Úgy sikerült ezt produkálniuk, hogy a mezőny legkevesebb gólját lőtték, ugyanis csak 15 alkalommal találtak be az ellenfelek kapujába – igaz, a mezőny második felében messze a legkevesebb gólt is kapták.– Újoncként a tabellán elfoglalt helyezésünk megfelelő, viszont akadt három-négy olyan mérkőzés, amikor pontokat hullajtottunk el. Ilyen volt a HFC II. elleni meccs, amely a kezünkben volt, mégis elveszítettük, a Mórahalom elleni mérkőzésen veszélyesebbek voltunk, de döntetlen lett a vége, a Balástyával szemben pedig két hasonló képességű csapat mérkőzésén hiába állt nekünk a zászló, nem tudtuk megnyerni – összegzett Dóra János, az FK 1899 Szeged-SZEOL edzője. 

– Fontos, hogy a Szeged-Csanád GA II. elleni meccset leszámítva már nem játszunk a nagyágyúkkal. Az őszi bajnok toronymagas esélyese a bajnokságnak, meglepődnék, ha nem jutnának fel az idény végén. Szinte csak közvetlen riválissal játszunk a rájátszásig, és bár akadtak nagyobb arányú vereségeink, de játékban nem vertek agyon bennünket. Tizenhatnál kevesebben egy edzésen sem voltunk, ez pedig kimagasló szám ebben az osztályban, ha ez megmarad tavaszra, akkor az nagyon sokat jelenthet. Egy igazi gólvágót kellene szereznünk, mert a helyzeteink megvannak, csak értékesíteni is kellene azokat – tette hozzá Dóra János. Az FK trénere kitért rá, valószínűleg nem változik a csapat kerete télen, a partnerklub SZEOL SC-től kerülhetnek fel fiatalok az FK-hoz. 

Ami pedig a munkát illeti, pénteken belevágnak a téli felkészülésbe, amelynek programját egy csapatösszetartó disznóvágás színesíti. A Tiszasziget ellen gyakorolnak először, majd a Mártély és a Makó II. szerepel az ellenfelek között, mielőtt február 11-én már ismét bajnokin lépnek pályára. 

– Sok játékosunk még nemhogy ilyen szinten, de a felnőtt bajnokságban sem játszott. A sérülések is hátráltattak bennünket, hiszen Benkő Jakab, Csuka Tamás és Heredea Máté sem tudott pályára lépni, re­mélem, teljes lesz a keretünk tavaszra, mert ők sokat jelentenének a csapatnak – zárta Dóra János. 
 

Dóra János csapata odahaza szerezte pontjai nagy részét, idegenben nem tudott nyerni. 
Archív Fotó: török jános

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában