Helyi sport

2023.02.08. 15:22

Junior vb-n versenyezhetnek a Tornádósok

V. P.

Bíró Hanna és Sándor Lilla a junior vb-n versenyezhet.

Fotó: Tornádó Team Szeged

Németországban zárult a junior gyorskorcsolyázók világkupa sorozata, a döntőben pedig ketten is érdekeltek voltak a Tornádó Team Szeged tagjai közül.

A sorozat korábbi két fordulóját spártai körülmények között rendezték meg Finnországban, ahol a nyitott pályán nem csak a hóesés, hanem Bíró Hanna számára az egészségi állapot is nehezítő körülmény volt. A döntőre már ideális körülmények várták a versenyzőket a németországi Inzellben, ahová a részvételhez komoly szintidőt kellett teljesíteni, ez Hanna számára három távon is sikerült. Legerősebb távján, az 500 méteren mindhárom forduló alkalmával kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott, a döntőn pedig hatalmas egyéni csúcsot elérve, összesítésben a kilencedik helyen zárta a sorozatot. Mindez biztató lehet a hétvégén esedékes, junior világbajnokság előtt.

A mindössze 15 éves Sándor Lilla csak a döntőre kapott rajthoz állási lehetőséget, bár rendelkezett világkupa szintidővel. A mezőny egyik legfiatalabb versenyzőjeként az egyéni csúcsához közel teljesített, és szintén versenyezhet majd a korosztály legnagyobb megmérettetésén, a junior világbajnokságon, ahol így két szegediért szoríthatunk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában