Megizzadtak a győzelemért

2023.02.25. 19:01

Mikler Roland mentette meg a Pick Szegedet Balatonfüreden

Támadásban rengeteget hibázott az OTP Bank-Pick Szeged Balatonfüreden, így hiába védekezett jól, megszenvedett a két pontért. Az utolsó tíz percben jöttek a Mikler-bravúrok a kapuban, az utolsóban egymás után kettő is, így 25–24-re nyert a Szeged a férfi kézilabda NB I. 16. fordulójában.

Becsei Dávid

Négy gólt lőtt Balatonfüreden. Nincsenek könnyű napjai Rostának, hiszen egyedül maradt beállóban Gaber és Bánhidi sérülése miatt.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A Balatonfüredből Szöllősi Balázs, Gosztovics és Malinovic, míg a Szegedből Bodó, Gaber, Bánhidi és Alilovic hiányzott. 

Kifejezetten lassú tempóban játszott mindkét csapat. A Füred kedden Veszprémben kapott ki 13–13-as első félidő után 31–25-re a portugál Sportingtól, míg a Szeged szerdai barcelonai meccse után pénteken hajnalban érkezett haza. Így érhető volt a fáradtság, ami érződött mindkét csapaton. 

Garciandía és Stepancic találataival 2–0-val kezdett a Pick, majd két beállós góllal egyenlített a Füred Szűcs Bence révén. Frimmel hetesével még 3–2-re vezetett a Szeged, a 10. percben Németh Balázs sikeres betörése után 4–3-nál viszont már a hazaiak jártak előrébb. 

A hajrában fontos megmozdulásai voltak Dean Bombacnak (a labdával) is.
Fotós: Sólya Eliza/pickhadball.hu

A 16. minutumban 7–5-nél először vezetett kettővel a Balatonfüred. Szita-bombagóllal vétette észre magát, illetve Frimmel hibátlanul lőtte a heteseket, a vezetést viszont nem sikerült visszavenniük a vendégeknek. Többször egyenlítettek, de többet hibázott a Szeged, így a szünetben eggyel vezetett a Füred. 

Kevesebbet cserélt a Füred a Szegednél, ennek ellenére végig bírta erővel a mérkőzést. A tempókézilabdát nélkülözték a csapatok, rendre a hazaiak jártak előrébb, míg a vendégek egyenlítettek. Az 53. percben vette vissza a vezetést a Pick 22–21-nél, majd 25–23-nál már kettő volt közte. A záró két perc 25–24-ről kezdődött. Maradt ez a végeredmény, mivel Mikler több bravúrt is bemutatott, a végén pedig ügyesen lepörgette az időt Bombac. 

Szerdán 18.45-től már a Nantes ellen lép pályára a Szeged a BL-csoportkör zárásán a Pick Arénában. 

Juan Carlos Pastor: – Mikler nagyon jól védett a mérkőzés végén, fontos labdákat fogott meg. Védekezésben voltak jó periódusaink, de rosszul támadtunk. A legfontosabb, hogy türelmesen kézilabdáztunk, ennek köszönhetjük, hogy végül nyertünk. Megéreztük a hiányzóink távollétét, a beállós játékunkat nem tudtuk úgy használni, aminek viszont örülök, hogy Szita Zoltán remekül játszott. 

Balatonfüredi KSE–OTP Bank-Pick Szeged 24–25 (12–11) 
Férfi kézilabda NB I., 16. forduló. Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Andorka, Hucker. 
Balatonfüred: Andó – Hornyák P. 4/2, Németh B. 2, Szmetán M. 4, Szűcs 2, Szretenovics 5, Bóka 4. Csere: Tóth M. (kapus), Kemény 1, Brandt, Varga M. 2, Vajda. Vezetőedző: György László. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 4, Stepancic 2, Garciandía 2, Mackovsek, Frimmel 5/4, Bombac 2. Csere: Rosta 4, Szita 5, Blonz 1, Martins, Tönnesen. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 2/2, ill. 4/4. 
Kiállítás: 8, ill. 4 perc. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában