Helyi sport

2023.02.08. 08:00

Történelmi eredményt ért el a pitvarosi floorballcsapat

Az eddigi legjobb eredménnyel zárta a diákolimpiai országos döntőt a pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola floorball csapata, amely a Komáromban rendezett döntőben a legjobbakkal is felvette a versenyt.

V. P.

A döntőben szereplő pitvarosi csapat.

Fotó: Diákolimpia

Miskolc, Dunaújváros, Komárom, Paks, Szombathely, Budapest. Ilyen városok iskoláinak társaságában vehetett részt II.-es korcsoportos diákolimpiai országos döntőben a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, amely egymást követő harmadik kiírásban szerepelhetett az országos döntőben, ahová a korosztály legjobb nyolc csapata juthatott el. Az 1200 fős település kiscsapata pedig ezúttal is felvette a versenyt a legjobbakkal, miközben egyre többen felfigyelnek rájuk az országból, hiszen már visszatérőnek számítanak a floorball diákolimpiai döntőkben.

A csapat (Burján László, Fejes Sándor, Kerekes Levente, Unyatyinszki Bendegúz, Surányi Barnabás, Szabó Ádám) a csoportkör során a Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskolával, a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskolával és a Miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda csapatával találkozott. Az első meccsen bár 2-0-ra is vezettek a borsodiak ellen, végül egy időntúli büntetővel 2–2-es döntetlen lett a vége, majd a későbbi bronzérmes dunaújvárosiak ellen 4–1-es vereség lett a vége. Az utolsó csoportmeccsen elég volt egy döntetlen is ahhoz, hogy az ötödik helyért folytathassák, egy kiélezett csatában pedig egy újabb 2–2-es döntetlen jött a szombathelyiek ellen. A helyosztón így a paksi Deák Ferenc Általános Iskola következett, ahol a játékosok úgy döntöttek, azok játszanak, akik addig kevesebb időt töltöttek a pályán. A pitvarosiak jól tartották magukat, egy fordulatos meccsen végül 7–4-re nyertek a tolnaiak, így a pitvarosi csapat a hatodik helyen zárta a komáromi országos döntőt, megelőzve ezzel a szombathelyi iskolát, valamint a budapesti XIII. kerületi Eötvös József Általános Iskolát. 

– Nagyon elégedett vagyok, hiszen az eddigi legjobb eredményünk két éve egy hetedik hely volt, így iskolánk floorball történetének legjobb eredményét értük el. Az északi régió nagyon kiemelkedik tőlünk, nálunk összesen száztíz tanuló van az iskolában. Ha kitartóak lesznek a srácok, akkor még nagyon sok szép eredményt érhetnek el. Tavasszal a floorball unihoki változata következik számunkra, bízunk abban, hogy ott is a legjobbak közé kerülhetünk, valamint meghívást kaptunk a magyar kupába is – összegzett lapunknak a csapat felkészítője, Moravszki Gábor. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában