Helyi sport

2023.03.11. 17:20

Győztes rajtot vett a St. Mihály

Hétgólos meccset nyertek meg a szegedi lányok a Puskás Akadémia ellen.

V. P.

Balázs Bettináék az idegenbeli döntetlen után itthon legyőzték a Puskást.

Fotó: Gémes Sándor

Fordulatos és élvezetes mérkőzést játszott a Puskás Akadémiával 2023-as első bajnokiján a KÉSZ-St. Mihály Szeged.

Az első percben rögtön helyzetbe kerültek a vendégek, akik erősebben kezdték a meccset, de a kapuba a szegediek találtak be először: egy szöglet után Papp Szidóniához került a labda, aki az ötösről bepasszolta a kapuba. A félidő hajrájában aztán felpörögtek az események, előbb Papp átlövésével már kétgólos volt a szegedi előny, majd egy távoli bombával szépített a Puskás, sőt, a félidő utolsó momentumaként a kapufát is eltalálták a vendégek.

Egyenlítés helyett azonban ismét kettővel vezetett a St. Mihály, miután Knezevics hagyta le a védőit, és lőtte ki a hosszú alsót, a szegediek támadója egy kísértetiesen hasonló lehetőséget hagyott ki nem sokkal később. Nem tudta lezárni a meccset Koncz Zsolt csapata, a vendégek újra feljöttek egyre, miután egy jobb oldali beadás után Grönberg szépített. Csakhogy tíz perc sem telt el, amikor a meccsen harmadjára is két góllal vezetett a St. Mihály, miután egy hazatett labdánál Knezevics támadta meg a vendégek kapusát, majd miután megszerezte a játékszert, az üresen maradt kapuba gurított. A végső szó ugyan a Puskásé volt, de a középkezdés után véget ért a meccs: fordulatos meccset nyert meg a St. Mihály, amely így győzelemmel kezdte a tavaszi bajnoki szezont.

Koncz Zsolt: Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ez a siker meglegyen, csapatként sikerült nyernünk. Az ősz vége óta csak ez a meccs volt a fejünkben, fontos volt a jövőnk szempontjából ez a három pont. Ha ilyen fegyelmezetten, és alázatosan játszunk, szinte bárki ellen lehet esélyünk.

KÉSZ-St. Mihály Szeged–Puskás Akadémia 4–3 (2–1)
Női labdarúgó NB I., 13. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Bálint Kata Tünde (Nyeste, Jávorka).
KÉSZ-St. Mihály Szeged: Csontos – Kószó, Marcea, Farkas N. (Németh Zs., 80.), Papp Sz., Sajti, Knezevics, Malasevics (Micic, 85.), Balázs, Suták (Nagy Lilla, 65.), Trbojevics (Juhász E., 80.). Vezetőedző: Koncz Zsolt.
Puskás Akadémia: Pongrácz – Palakovics, Bokor (Harmat, 60.), Szemán-Tóth, Sipőcz (Diószegi, a szünetben), Tamók (Grönberg, a szünetben), Kovács E., Sinka (Zán-Fábián, 80.), Nagy Lili., Mayer, Tuza (Kovács A., 60.). Vezetőedző: Halászi Kinga.
Gólszerzők: Papp Sz. (18., 37.), Knezevics (56., 87.), ill. Nagy Lili. (44.), Grönberg (68.), Zán-Fábián (94.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában