Helyi sport

2023.03.04. 21:48

Sokba kerültek a kihagyott büntetők a Naturtex-SZTE-Szedeáknak - Fotók

Fordulatos meccsen szenvedett vereséget a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a DEAC-tól a szombat esti bajnokin.

V. P.

Kassim Nicholsonék küzdelmes meccset játszottak a DEAC-cal.

Fotó: Karnok Csaba

A találkozó előtt köszöntötték a Naturtex-SZTE-Szedeák U12-es csapatát, amely az elmúlt hétvégén megnyerte a Kiváló kölykök kupáját, miután a döntőben legyőzte a Debrecent: a klub felnőtt csapatára is ez a feladat várt szombat este, hogy megállítsa a remek formában érkező DEAC-ot, amely nélkülözte Djordje Drenovacot, a Szedeákban viszont bemutatkozhatott Nahziah Carter. A Szedeákkal bajnoki bronzot nyert, korábbi MVP-játékos, Darrin Govens nagy tapsot kapott a bemutatásnál. 

Debreceni pontokkal kezdődött a meccs, Mócsán kosara után 0–8 állt az eredményjelzőn, amikor időt kért Nikola Lazics. Washington szerezte az első szegedi pontokat, 2–10. A folytatásban is a DEAC tízpontos előnye maradt, majd a negyed végén talpra ugrasztották a szegedi közönséget a triplák: Wesley Person, Kassim Nicholson és Desmond Washington is beszórt egyet kintről, máris csak négy volt a hátrány, 18–22. A folytatásban is kapaszkodott a Szedeák, 23–24-nél azonban két fújás akadályozta meg az egyenlítést: Bognár gyűrűbe tartó labdájánál nem adták meg a kosarat, majd a magasember blokkjánál viszont szabálytalanságot ítéltek a sporik. Az utolsó percre viszont Washington triplája után visszakapaszkodott egy pontra a Szedeák, sőt, az új igazolás, Nahziah Carter tempójával először vezetett a Tisza-parti csapat, 37–36 – még úgy is, hogy rengeteg büntetőt kihagyott a Szedeák az első félidőben. 

Mócsán pontjaival azonban a 50–43-nál ismét meglépett a DEAC, azonnal időt is kért Nikola Lazics. A támadásban extrán játszó vendégek visszatornázták a tízpontos előnyüket, ezt csak Person triplája tudta megtörni. A harmadik negyed második fele azonban Mócsán Bálintról szólt: a vendégek játékosa gyakorlatilag képtelen volt hibázni, lehetetlen helyzetekből is betalált – a negyedet lezáró triplájával elérte a húsz pontot, nem mellesleg 12 pontos hátrányból, 55–67-ről kezdhette meg így az utolsó negyedet a Szedeák. 

Védekezésben továbbra sem tudta megállítani a DEAC-ot a Naturtex, a vendégeknek mindenre volt válaszuk, így az utolsó öt percre nem változott a helyzet, Taylor közelije után maradt a 12 pontos hátrány, 63–75-nél jött Lazics időkérése. Jött öt szegedi pont, Person triplája, így fél perc alatt nagyot változott a helyzet, és már a DEAC kért időt 68–75-nél, a Szedeák pedig az egyik utolsó szalmaszálat igyekezett megragadni. 

Person negyedik triplája, majd Roberson visszatett labdája után csak négy pont volt a szegedi hátrány, 75–79, de Nicholsonnál támadóhibát fújtak. Scott kihagyta a triplát, majd a vonalra küldte Washingtont. Az irányító bedobta mindkét büntetőjét, 77–79. Ez viszont egy olyan este volt, ahol a DEAC-nak minden beesett: Polyák két lehetetlen kosarat szerzett, öt pontjával pedig eldöntötte a meccset, hiszen 79–84-nél már csak 17 másodperce maradt a Szedeáknak az utolsó időkérés után. 

 

Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC 83–86 (18–22, 19–14, 18–31, 28–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 22. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Benczúr, Minár, dr. Németh.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 25/9, Polányi, Nicholson 14/3, Bognár 3, Roberson 14. Csere: PERSON 17/12, Kerpel-Fronius 3/3, Balogh 3/3, Carter 4. Vezetőedző: Nikola Lazics.
DEAC: GOVENS 11/3, Neuwirth 5/3, MÓCSÁN 24/12, Garamvölgyi 7/3, Tóth Á. 11. Csere: Scott 4, Gáspár, Taylor 15, Polyák 9/3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kipontozódott: Person (40.).

Nikola Lazics:Gratulálok a DEAC-nak, abszolút jobb volt ma, megérdemelten nyert! Tízpontos hátránnyal kezdtük a meccset, és a harmadik negyedben kaptunk 31 pontot, amiből Mócsán szerzett 15-öt, védekezés nélkül játszottunk ekkor. Kommunikációban sok hibát vétettünk ebben a periódusban. Amikor egy ilyen meccsen ennyi hibát követünk el, azt nagyon nehéz megnyerni, ám még így is volt esélyünk a végén. Ez a mai meccs tipikus példája volt annak, amikor van egy csapat, amelyik önbizalommal, jó ritmusban játszik, mint a DEAC, és van egy másik csapat, amelyiken látszanak a problémák – sajnálom, hogy ma mi voltunk a másik csapat. Nincs sok időnk, szerdán jön a következő, nagyon fontos mérkőzés számunkra. Biztos vagyok benne, hogy jobban tudunk játszani, mint a mai napon. Az alapszakaszból hátralévő néhány meccsen megpróbálunk nyerni, hogy minél jobb formában várhassuk a play-outot. Nagyon köszönöm a szegedi közönség támogatását, ma is mögöttünk álltak, sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. 

Kerpel-Fronius Balázs: Gyakorlatilag csak olyan dolgokból kaptunk pontot, amiket megbeszéltünk a héten. Rosszul kezdtük a meccset, és a harmadik negyedben is volt egy nagy futása a DEAC-nak, amit nem tudtunk megállítani. Egész szezonban az jellemző ránk, hogy amikor a támadás akadozik, akkor általában ez a védekezésünkkel együtt van. Ezt az egyensúlyt kellene megtalálni, hogy ilyenkor még keményebb legyen a védekezésünk, mert e nélkül nagyon nehéz lesz. Megint megmutattuk, hogy tudunk jól kosárlabdázni, tudunk úgy játszani, mint egy csapat, aztán megint volt egy olyan periódus, amikor egyénileg próbáltunk megoldani minden problémát: nem tudunk egyénileg megoldani minden problémát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában