A szegedi súlyemelő, Nagy Péter a Savaria-kupán szerepel

2023.03.09. 15:23

Vasi állomás az Eb előtt

A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter következő versenye szombaton a szombathelyi Savaria-kupa lesz, amely jó és színvonalas felkészülésnek ígérkezik az örményországi Európa-bajnokság előtt.

Mádi József

A szegedi Nagy Péter az Európa-bajnokság előtti tesztversenynek tekinti a Savaria-kupát.

Fotó: Karnok Csaba

– Mit szól ahhoz, hogy kedvenc klubcsapata, az OTP Bank-Pick Szeged és a Veszprém a közeljövőben akár hétszer is találkozhat?

– Hú, ennek nagyon örülök. Ezeket a párharcokat élvezni lehet, mert mindig parázs hangulata van. Olyan még nem fordult elő, hogy a két rivális a Bajnokok Ligájában is találkozzon, és izgalmas, érdekes meccsek lesznek a jövő szempontjából is, vajon hogyan búcsúznak, akik a nyáron elhagyják a szegedi klubot. Kíváncsi vagyok, milyen változások lesznek a Picknél, de erre elég sokan várunk. Egy kicsit türelmetlen vagyok ezzel kapcsolatban, a bizonytalanság senkinek sem jó.

– Milyen célokkal utazik el Szombathelyre, a Savaria-kupára?

– Ez egy felmérő esemény lesz, amelyen választ kaphatok arra, milyen szinten vagyok, milyen a versenyformám. Edzésnek fogom fel a viadalt, és a felkészülési programomba is úgy került be, hogy az Európa-bajnokság előtt részt vehetek egy színvonalas viadalon. 

– Önmagát milyen formában látja?

– Az erőnlét kezd visszajönni, technikailag azonban még kell csiszolódnom, hogy a helyes mozdulatsor visszatérjen. Amennyire lehetett, próbáltam minél nagyobb edzéseket elvégezni, de nem indult egyszerűen az év. Sajnos csak február 16-án nyitott ki a terem, míg az évet rögtön két hetes betegséggel indítottam, alig éltem, hiszen elkapott egy influenzaszerű járvány, és ezalatt semmit sem tudtam csinálni. Utána pedig a spórolás miatt bevállaltuk, hogy fűtés nélkül, nagyjából 10 Celsius-fokban edzettünk, és ez sem tett jót a munkának és az egészségnek sem. Ezek ellenére becsülettel dolgoztam, és amit lehetett, azt kihoztam magamból. 

– Van kimondott, súlyra vonatkozó cél a Savaria-kupán?

– Igen, van: 360-370 kilogrammot szeretnék összehozni úgy, hogy szakításban legyen 160-170, míg lökésben 200-205, esetleg 210 kilogramm. Sok minden függ majd a bemelegítéstől, illetve hogy a dobogón hogyan meg az emelés. A 200 kilogrammot mindenképpen szeretném elérni, és ha úgy látom és érzem, akkor megyek felfelé. Az Európa-bajnokság Örményországban, Jerevánban lesz, én pedig várhatóan az utolsó napon, április 23-án versenyezhetek.

– A kislánya emelgeti már a súlyokat?

– Szerencsére még nem. Annyit mond, hogy ők anyával a pompomlányok, és hajrá, apa!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában