Jön a harmadik meccs

2023.04.10. 10:48

Döntőbe juthat kedden az SZRSE

Kedvező helyzetből várhatja a férfi röplabda NB I. elődöntőjének harmadik meccsét a Vidux-Szegedi RSE, hiszen amennyiben kedden is legyőzi a Dunaújvárost, akkor lezárja a párharcot, és bejut a döntőbe.

V. P.

Megvan! Három meccs alatt lezárta a párharcot az SZRSE.

Fotó: Kocsis Alíz

Két meccs, két győzelem. Úgy tűnik, visszatalált arra az útra a Vidux-Szegedi RSE, amely az alapszakasz során is jellemezte a Tisza-partiakat. A bajnokság azon szakaszában egyetlen rivális sem tudta megfogni a szegedieket, akik magabiztosan nyerték meg az alapszakaszt, hogy aztán bizony a középszakaszban már jelentkezzenek a problémák. A sérülések és a betegségek sem kerülték el a csapatot, amely beleszaladt néhány vereségbe – március végére azonban kiegyenesedett a csapat.

Jól mutatja ezt az eddigi két elődöntős mérkőzés is. A hazai pályán aratott győzelem után csütörtökön Dunaújvárosban sima három szettben nyert az SZRSE, amely így egyetlen lépésre került attól, hogy bekerüljön a döntőbe. Az elődöntős párharcok ugyanis az egyik fél harmadik győzelméig tartanak, a Szeged pedig így kettő-nullra vezet ebben. A végső lépést ma meg is tehetik Pitiék, ehhez kedden 19 órától az újszegedi sportcsarnokban ismét le kell győzniük a Dunaújvárost. 

– Kedden jó lehetőségünk lesz lezárni a sorozatot,és kiharcolni a döntőbe kerülést. Ismerjük az ellenfelünket,és pontosan ezért tudjuk,hogy ezen a mérkőzésen mindenki alázatos munkájára és a legjobb teljesítményére lesz szükség a győzelemhez. Várjuk szurkolóinkat, óriási erőt ad minden helyzetben a támogatásuk – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Fésüs Erzsébet, az SZRSE edzője. 

A másik ágon egyébként szintén kettő-nullra vezet a MEAFC-Miskolc a Dág ellen, a párharc harmadik meccsét szintén kedden rendezik, ám ott a pályahátrányban játszó borsodiaknak ismét idegenben kellene nyerniük a rivális ellen, hogy véget érjen az elődöntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában