Helyi sport

2023.04.15. 11:05

Nem tudott kétmeccses előnybe kerülni a Kosársuli

Egyenlített a Tiszaújváros, kedden jön a harmadik meccs.

V. P.

Ezúttal elmaradt a nagy vásárhelyi fordítás.

Fotó: kosarsport.hu

Az első meccsel ellentétben ezúttal nem tudott fordítani a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Tiszaújváros elleni negyeddöntő második meccsén.

A kiegyenlített első negyedet követően a második játékrészben elhúzott a Tiszaújváros, és ugyan tíz alá benézett a Kosársuli a nagyszünetre, de a hazaiak irányították a meccset.

38–34-re ugyan felzárkóztak a vásárhelyiek, de a hazaiak légiósa, Santiago ismét visszatornázta a tízpontos különbséget, sőt, 15-el is vezettek már a hazaiak.

Az utolsó tíz percben 12 pontot kellett volna eltüntetnie a Vásárhelynek, de ekkor egy ötperces kosárcsend következett, a hazaiak 11–0-ás szériája pedig eldöntötte a meccs sorsát. Végül 81–59-re nyert a Tiszaújváros, ezzel egyenlített a párharcban: kedden 18.30-tól a Hódtói Sportcsarnokban kiderül, ki várhatja majd előnyből a negyedik meccset.

Vuk Pavlovic: – Gratulálok a Tiszaújvárosnak, nagyon nagy energiával játszottak, nagyon koncentráltak voltak, megtalálták a gyenge pontjainkat, jól támadtak minket egy-egyből. Úgy gondolom, voltak olyan aspektusai a játéknak, amikben javultunk az első mérkőzéshez képest, de sajnos a dobóformánk nem volt elég ahhoz, hogy idegenben nyerjünk. Ők kulcsszituációkban kosarakat szereztek, nekünk ez nem sikerült, folyamatosan nőtt az előny, és így a végére ekkora lett a különbség a két csapat között. Nincs időnk búslakodni, egy-egy az állás, még mindig nálunk van a hazai pálya előnye. Készülünk tovább, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a harmadik mérkőzést hazai pályán megnyerjük ellenük.

Tiszaújvárosi Phoenix KK-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 81-59 (15-16, 21-11, 25-22, 20-10)
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés. Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok. Vezette: Gaál, Józsa, Marton.
Tiszaújváros: 14/9, Molnár 1, Santiago 27, Kovács 2, Okoh 8
Csere: Lakatos 13/3, Asszú 13/3, Habel 3, Czimer, Sándor, Gaál. Vezetőedző: Lekli József.
Kosársuli: Borbáth 2, Varga Á. 15/6, Kass 9, Varga Z. 4, Kelemen 6. Csere: Bálint 13/3, Bősz 7/3, Balogh 4, Pinnyey, Karsai, Knyur, Megyesi. Vezetőedző: Vuk Pavlovic.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában