Helyi sport

2023.04.05. 18:33

Peches évet zárt az EL-CO Tech Tisza Tollas SE

A betegségek és a sérülések megnehezítették a dolgukat, nem sikerült zsinórban a negyedik bajnoki cím.

V. P.

Három bajnoki cím után ezúttal az ezüst jutott a szegedieknek.

Fotó: EL-CO Tech Tisza Tollas SE

Sorozatban három aranyérmet nyert az EL-CO Tech Tisza Tollas SE a tollaslabda Extraligában. Idén azonban nem sikerült az újabb aranyérem, az utolsó hétvégén ugyanis a pécsi Multi Alarm SE 8:1-re győzött, ezzel megnyerte a sorsdöntő mérkőzést, ezzel együtt a bajnokságot, míg a Tisza-partiak a második helyen végeztek.

– Az elmúlt időszak legpechesebb éve volt ez számunkra. Női fronton az éljátékosunk babát vár, a másik éljátékosunkat nem engedték el Dániából, két idegenlégiósunk nem kapott beutazást, három juniorunk pedig betegséggel és sérüléssel küzdött, azaz a hét női játékosunk közül egy sem állt rendelkezésre. A fiúk terén Pápai Balázs egy kisebb csípősérüléssel bajlódott, és sajnos beigazolódtak a bajlós előjelek. Sajnáljuk a vereséget, de ez erőt ad nekünk jövőre, hogy visszaszerezzük a bajnoki címet. Fiatal csapatunk van, a legidősebb játékosunk is 23 éves, így van még időnk – összegzett a csapatbajnokságot követően Pápai Miklós, a klub elnöke.

Az EL-CO Tech Tisza Tollas SE életében ráadásul egy nagy változás is bekövetkezik: nyolc és fél év után ugyanis távozik az indonéz vezetőedző, Didi Purwanto.

– Pálda értékű az eddigi munkája, amit végzett. Az Egyesült Államokból kapott egy olyan ajánlatot, amit elfogadott. Maximálisan megértjük a döntést, hiszen a magyar tollaslabda-élet nincs a csúcson. Keressük az utódját, szezon közben nehéz edzőt találni, addig is egy játékos vette át a csapat irányítását – tette hozzá Pápai Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában