Ma 17 órakor kezdenek

2023.05.12. 06:00

Az SZVPS vízilabdázói érettségi után a nyolcas döntőben játszanak

A BVSC lesz a Szegedi Vízipóló Suli ifjúsági csapatának ellenfele a bajnoki nyolcas döntő negyeddöntőjében ma 17 órától a budapesti Hajós Alfréd Sportuszodában.

Becsei Dávid

Vezeti a korosztály összesített góllövőlistáját. A szegedi Leinweber Olivér 108 találattal a legeredményesebb játékos.

Fotó: Karnok Csaba

– Az egész éves munkánk gyümölcsét most lehet learatni, így természetes, hogy van bennünk drukk. Ugyanakkor ez csalóka, mert a legfontosabb célunkat, a gyermekek fejlődését nem az eredményekben mérjük. Azt tisztán lehet látni, hogy ebben az évben többet fejlődtek, mint az előző két esztendőben, elképesztően büszke vagyok rájuk – nyilatkozta elutazás előtt a fiatalok csapatának vezetőedzője, Juhász Zsolt.

Amennyiben a szegediek sikerrel veszik a BVSC elleni mérkőzést, akkor szombaton a KSI–Ferencváros meccs győztesével találkoznak az elődöntőben. A másik ágon UVSE–Honvéd és Vasas–Pécs párharcokat rendeznek.

Az SZVPS-KomplexLabor csapatának keretéből ezen a héten hárman is részt vettek az érettségiken.

– Körmendi Zénó, Horváth Vencel és Báthory Balázs a héten az edzések mellett az iskolapadban is helytáll. Mindhárman érettségiztek. Ügyesek voltak, az edzések mellett nem volt könnyű dolguk, de teljesítették a feladatot – fogalmaztak a beszámolóban.

Ami pedig a korábbi eredményeket illeti, a szegedi csapat a bajnokság alapszakaszát a harmadik helyen zárta a KSI és a BVSC mögött, majd a felsőházi rájátszásból a nyolcas döntőbe a hatodik helyen jutott be.

A felsőházi tabella végeredménye: 1. UVSE 56, 2. KSI 56, 3. BVSC 53, 4. Vasas 47, 5. Pécs 42, 6. Szeged 40, 7. Ferencváros 33, 8. Honvéd 21, 9. OSC 18, 10. Eger 15, 11. Szolnok 15, 12. Kecskeméti Sportiskola 0 ponttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában