Női vízilabda OB I.

2023.05.16. 15:55

Jön a Valdor Szentes utolsó párharca

Sok újdonságot nem valószínű, hogy mutathat egymásnak a Valdor Szentes és a BVSC a Kurca-partiak kapusa, Füsti Molnár Janka szerint. A két csapat a női vízilabda OB I. 5. helyéért csütörtökön 18 órától csap össze először az egyik fél második győzelméig tartó párharcban Szentesen.

Becsei Dávid

A szentesi védelemnek meg kell óvnia Füsti Molnár Janka kapuját a BVSC jó lövőinek labdáitól.

Fotó: Vidovics Ferenc

Elvárható módon, két magabiztos sikerrel gyűjtötte be a két győzelmét a Szentes a rájátszás első felvonásában a Győr ellen. Itthon 10–5-re, idegenben 12–5-re nyertek Matajsz Márk vezetőedző tanítványai, míg a BVSC kicsit nehezebben (13–8 otthon, 12–11 idegenben), de szintén két mérkőzésen gyűrte le a III. kerületi TVE-t. 

– Jól felkészültünk a Győr elleni mérkőzésekre, amikbe úgy álltunk bele, hogy kötelező a továbbjutás két meccs alatt – emlékezett vissza érdeklődésünkre Füsti Molnár Janka. 

A BVSC már sokkal nagyobb feladat lesz a Kurca-parti lányok számára. Az alapszakasz második fordulójában még 9–5-re nyert a BVSC, a „visszavágón” viszont hosszú idő után győzni tudott a Valdor, 12–10-re. A Duna-ligában is sikerült két vállra fektetniük itthon a zuglóiakat, 8–7-re, a belgrádi döntőben viszont a BVSC győzött 11–6-ra.

– Tényleg elég vegyes meccseket játszottunk velük, de úgy érzem, a Duna-ligában pofon jókor jött nekünk. Senkinek sem esett jól, de tanultunk belőle. Nagyon várom már a mérkőzést, mert kíváncsi vagyok, hol tartanak a csapatok. Abban viszont biztos vagyok, sok újdonsággal egyik fél sem szolgál majd – jegyezte meg. 

A párharc második felvonását szombaton 17 órától rendezik majd Budapesten a SZőnyi úti uszodában. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában