Helyi sport

2023.05.31. 17:29

Két egyforma meccset játszott a vármegyei játékosokkal felálló 3x3-as válogatott a vb-n

Mindkét csoportmérkőzését elveszítette a magyar 3x3-as férfi kosárlabda-válogatott a világbajnokság nyitónapján, így két vereséggel várhatja a folytatást.

V. P.

Demeter Attiláék pénteken javíthatnak.

Fotó: MKOSZ, Girgász Péter

A válogatottban két Csongrád-Csanád vármegyei játékos, Demeter Attila és Kelemen Balázs szerepel, akik ott voltak a vb-selejtezők folyamán is Csirke Ferenc szövetségi edző csapatában. 

A vb-t Mongólia ellen kezdte a csapat, és hiába vezetett szinte a teljes mérkőzésen, végül a végjátékban a világbajnoki mezőny hatodik helyén rangsorolt ázsiaiak nyertek 21–19-re. Előzetesen a magyar csapatot az utolsó, 20. helyre rangsorolta a nemzetközi szövetség, a mieinkre a második meccsen a 12. helyre rangsorolt Svájc várt.

Akárcsak Mongólia ellen, most is sikerült meglépnie ellenfelétől a magyar csapatnak: 8–4-re, majd 11–6-ra is vezettek Demeter Attiláék, akinek kosarával egy pontra került a győzelemtől a csapat 19–19 után. Ekkor azonban nem sikerült lezárni a meccset, majd a helvétek egy távolival kosarat szereztek, ezzel megnyerték a meccset, 20–21. Gyakorlatilag két teljesen egyforma meccset játszott a válogatott, Mongólia és Svájc ellen is hiába vezetett a játékidő nagy részében, végül elveszítette a meccset.

Ami a folytatást illeti, a csütörtöki szünnapot követően pénteken 12.25-től Japán, majd két órával később Hollandia lesz a magyarok ellenfele a bécsi világbajnokságon. Az ötfős csoportból az első három jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában