Véget ért a döntő

2023.05.06. 10:14

Második lett a Vidux-Szegedi RSE

Lezárta a Miskolc a döntős párharcot, ezüstérmes a szegedi férfi röplabdacsapat.

V. P.

Másodikként végzett az NB I.-ben a Vidux-Szegedi RSE.

Fotó: Kocsis Alíz

Az ötödik, döntő mérkőzés kiharcolása volt a tét a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata számára a miskolci találkozón az NB I. döntőjében.

Bár három szoros szettet játszottak a felek, a végjátékokból rendre a MEAFC-Miskolc jött ki jobban, így három szettben nyertek a borsodiak – ez pedig azt jelenti, hogy a Miskolc lett az NB I. bajnoka, a Tisza-partiak pedig ezüstérmesként zártak.

Mindezek mellett az már korábban eldőlt, hogy a következő szezont az Extraligában kezdi meg a szegedi csapat.

Fésüs Erzsébet: Sajnos be kell ismerni, hogy a mai meccsen az ellenfél játékosai voltak már jobbak: ezt a döntőt az előző két küzdelemben veszítettük el, ahol többször is lett volna esélyünk nyerni. A harmadik mérkőzés döntött el sok mindent a küzdelmek sorozatának szempontjából. Természetesen csalódottak vagyunk, de mindent megtettünk hogy megnyerjük a bajnokságot, ez pedig most erre volt elég. Büszke vagyok a csapatomra, mert ha az egész éves munkát figyeljük, annak ez a második hely is gyönyörű eredménye.

MEAFC-Miskolc–Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25:17, 25:19, 25:21)
Férfi röplabda NB I., döntő, 4. mérkőzés. Miskolc, 30 néző. Vezette: Ladányi, Nagy.
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Kasnyik Bence, Tomás Dileo, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor, Davi Pozzobon. Csere: Borsi Levente (libero), Polyák Ábel (libero), Bodnár Lajos, Honti Szilárd, Demcsák Balázs, Csányi Dániel.
Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Miskolcnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában