Nagyszerű teljesítmény

2023.05.20. 19:48

Nagy Péter súlyemelő két világcsúccsal lett masters Európa-bajnok

Az áprilisi Európa-bajnoki hetedik helyezés után ma délután megnyerte a masters Eb M35-ös kategóriáját a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter. Összetettben és lökésben is új világcsúcsot állított fel.

Becsei Dávid

Nagy Péter súlyemelő a ma megnyert masters Európa-bajnoki aranyéremmel.

Forrás: Nagy Péter Facebook-oldala

– Minden úgy sikerült, ahogy elterveztem – kezdte beszámolóját az írországi Waterfordból a Délmagyarország érdeklődésére a 18-szoros magyar bajnok súlyemelő, Nagy Péter. 

– Hat jó fogással zártam a napot, szakításban 166 kilogrammig jutottam. 150-nel kezdtem, majd 160 és 166. Lökésben 190 kilogrammon indítottam, a 206-os fogásommal pedig új világcsúcs született. Ezután még felmentem 210 kg-ra, amivel sikerült megdönteni az összetett világcsúcsot is a masters Európa-bajnokság M35-ös korcsportjában – mesélte büszkén a háromszoros olimpikon Nagy, aki így összesítésben 376 kilogrammal zárta az eseményt. 

Úgy fogalmazott, könnyen jöttek számára a súlyok, úgy érzi, még maradt ereje a verseny végére.

– Ha versenyre lett volna kényszerítve, tudtam volna még nagyobbat emelni, de erre most nem volt szükség, így az eltervezett súlyokkal haladtam – értékelte teljesítményét. 

Április végén szakításban 168 kilogrammon, lökésben pedig 213-on zárt a jereváni Európa-bajnokságon Nagy Péter. Ez 381 kg-os összteljesítmény volt akkor, ami az erős ólomsúlyú mezőnyben a hetedik helyet jelentette számára Örményországban. 

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából a következő fontos versenyére szeptemberben Szaúd-Arábiába utazik majd, ahol világbajnokságot rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában