Nádas Bence és Kuli István harmadik helyen végzett a férfi K4 500 méteres egységgel

2023.05.12. 18:27

Suba ezüstéremmel nyitott – GALÉRIÁVAL, VIDEÓVAL

Érmeket nyertek a szegedi világkupán az MVM Szegedi VE versenyzői: a parasportoló Suba Róbert ezüstéremmel indította a magyar csapat szereplését, majd Nádas Bence és Kuli István a K4 500 méteres egység tagjaként ért el bronzérmet.

Mádi József

Nagyot mentek: a Kuli István (jobbról), Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor alkotta négyes értékes bronzérmet nyert.

Fotó: Kovács Tamás

A szegedi kajak-kenu világkupa első magyar érmét az MVM Szegedi VE parasportolója szerezte. Suba Róbert a KL1 200 méteres fináléban éppen magyar ellenfelét, Juhász Tamást előzte meg, így a francia Boulle mögött második lett. Boldizsár Dalma a női parasportolók VL2 200 méteres számában helyt állt, és a hetedik pozícióban ért célba.

Remek ezüstérem: Suba Róbert (fehér felsőben) kiválóan versenyzett. Fotó: Karnok Csaba

Ugyan nem olimpiai számban jutott fináléba, de így is megsüvegelendő, amit az MVM Szegedi VE kajakosa, Balogh Gergely K1 500 méteren véghez vitt. A mammutmezőnyben eljutott a legjobb kilenc hajó közé, majd itt olimpia és világbajnokok között végzett a nyolcadik helyen. Balogh K4 500 méteren is érdekelt volt, itt viszont a középfutamban hetedikek lettek, így nem sikerült még a B döntő sem.

Nem úgy a másik két szegedinek, Nádas Bencének és Kuli Istvánnak, illetve a K4 500 méteres egységüknek: a második legjobb idővel,a középfutamban mindössze egy század(!) másodperccel lemaradva a németektől jutottak a fináléba.

Amely aztán a nap legjobb csatáját hozta: a mieink nem a legjobban kapták el a hajót, az utazó sebesség felvétele után viszont az élre tört a négyes, és ugyan a hajrában a litvánok és a spanyolok jobban indítottak, de így is dicséretes a bronzérem.

 

A döntők mellett voltak középfutamok is a világkupa második napjának menüjében. Az MVM Szegedi VE kiválósága, Nagy Bianka a tiszaújvárosi Bragato Giadával rögtön a reggeli legelső futamban kapott helyet, és remek versenyzéssel nyert, így a fináléba került. A másik magyar egység, Takács Kincső (Győr) és Balla Virág (FTC) hajója ugyanebben a futamban hatodik lett, így nekik maradt a B döntő.

Az MVM Szegedi VE világbajnok kajakosa, Birkás Balázs K1 200 méteren volt érdekelt a középfutamban. A verseny alatt csak a litván Seja tudta megelőzni, és mivel az első három mehetett az A döntőbe, így Birkás készülhet a fináléra.

A szegedi kiválóság értékelte is a versenyt itt.

A szombati döntős program 11.04-kor indul, és összesen 10 A finálét rendeznek. Az MVM Szegedi VE-ből Suba Róbert 11.04-kor, Varga Katalin, 11.12-kor, Birkás Balázs 11.20-kor, Nagy Bianka 11.28-kor, Molnár Csanád 11.50-kor, míg az algyői Kopasz Bálint 12.30-kor érdekelt. A vasárnapi finálék mezőnye még nem állt össze, az akkor aktuális számokban hátravannak a selejtezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában