Férfi vízilabda

2023.05.12. 20:50

Szegedi szenzációval indult az ifjúsági nyolcas döntő

Egy másodperccel a meccs végét jelző dudaszó megszólalása előtt lőtte be a győztes gólt Leinweber Olivér. Az ifjúsági férfi vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjének negyeddöntőjét drámai csatában nyerte meg a Szegedi Vízipóló Suli 12–11-re a BVSC ellen. A holnap 14.30-kor kezdődő elődöntőben a Ferencváros lesz Juhász Zsolt tanítványainak ellenfele.

Becsei Dávid

Győztes gólt ért utolsó másodperces lövése Leinweber Olivérnek.

Fotó: Török János

BVSC–SZVPS-KomplexLabor 11–12 (4–3, 2–3, 2–2, 3–4)
Férfi vízilabda, ifjúsági bajnokság, nyolcas döntő, negyeddöntő. Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Ercse, Rubos.
BVSC: Gyapjas V. – Kohári, Rajna, Balogh M. 2, Mészáros B. 1, Balogh B. 3, Szentesi 1. Csere: Tátrai 1, Doroszlai 2, Reményi, Simon B., Kása, Regős 1. Vezetőedző: Létay Krisztián.
SZVPS: Magony – Leinweber 2, Varga M. 1, Horváth V. 1, Molnár M. 2, Pörge 2, Molnár H. Csere: Meleg 1, Körmendi 1, Körtvélyessy V. 1, Báthory 1, Seres, Lalia. Vezetőedző: Juhász Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 9/4.
Ötméteresből: -, ill. 2/1.
Kipontozódott: Báthory.

Egy negyed után 4–3-ra még a nyolcas döntőbe harmadik helyen bejutott BVSC vezetett a Szeged ellen. Féltávnál már 6–6 állt az eredményjelzőn. Kiélezett csata folyt a vízben, egyik csapat sem tudott a másiktól ellépni egészen a negyedik negyedig, amikor 11–9-re már a zuglóiak vezettek. Az utolsó két percbe lépve Pörge szépített büntetőből, majd negyvennyolc másodperccel a vége előtt Leinweber Olivér lőtt bombagólt, 11–11. Az utolsó másodpercben pedig ő tette fel az i-re a pontot, 11–12.

A felnőtt OB I.-es csapatra épülő KSI-t büntetőkkel legyőzte a Ferencváros ificsapata, így a zöld-fehérekkel találkozik holnap az SZVPS a döntőbe jutásért.

A negyeddöntő eredményei:

UVSE–Honvéd 16–7
KSI–Ferencváros 9–9, büntetőkkel: 13–14
Vasas–Pécs 14–11

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában