Labdarúgás, Eb-selejtező

2023.06.18. 19:43

Ádám Martin: Litvánia ellen mindenképpen nyerni kell

Gól nélküli döntetlenjével a magyar labdarúgó-válogatott továbbra is továbbjutó helyen áll az Európa-bajnoki selejtezőcsoportból. A forráskúti Ádám Martin kezdőként lépett pályára, az 59. percben Varga Barnabás váltotta.

B.D.

Egy Litvánia elleni magyar siker kedden felértékelhetné a Montenegróban elért döntetlent Ádám Martin (középen) szerint.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

– Természetesen nyerni szerettünk volna, de az egy pont jobb, mint a nulla. Ebben a meccsben most ennyi volt. Tudtuk, hogy mire számíthatunk a montenegróiaktól, minden belépőjük kemény volt, nem egyszerű egy ilyen csapat ellen játszani – beszélt a mérkőzésről Ádám Martin a Nemzeti Sport Online-nak. 

– Lezárjuk ezt a meccset gyorsan, mert kedden egy újabb fontos találkozó vár ránk. Sokan elkísértek bennünket Podgoricába, hallottuk a hangjukat a pályán, de azért az teljesen más szituáció lesz, amikor a Puskás Arénában hatvanhatezren állnak majd mögöttünk a litvánok ellen. Nem becsülöm le őket, de azt a mérkőzést mindenképpen meg kell nyerni. Egy litvánok elleni sikerrel lehet nagyobb jelentősége a montenegrói döntetlennek, hogy nem nulla, hanem egy pontot szereztünk. Próbálkoztunk, voltak helyzeteink, nem ziccerek, a legfontosabb viszont az volt, ha nem is sikerül betalálnunk, semmiképp se kapjunk gólt – jegyezte meg, hogy mire összpontosult a válogatott figyelme az idegenbeli találkozón. 

A mérkőzést követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi úgy fogalmazott, az eredmény pozitív, mert pontot szereztünk, de azt elismeri, hogy nem ez volt a legjobb napja csapatának.

– Az első félidőben szenvedtünk, a másodikban már sokkal jobban játszottunk. Taktikai szempontból a csapat jó teljesítményt nyújtott, de egyénileg nem voltunk igazán jók – fejtette ki az olasz szakember, aki úgy vélekedett, ha játékosai tudásuk hetven százalékát nyújtották volna, akkor nyerhettek volna Podgoricában. 

– Sosem könnyű Montenegró ellen futballozni, fizikálisan mindig megterhelő meccs, és ezt nagyon tisztelem az ellenfélben. Nem vagyok elégedett, több lövést szerettem volna látni a játékosaimtól. A rivális mélyen védekezett, mi pedig csak beadásokkal próbálkoztunk, viszont a 190 centis Savic hozta a remek formáját – mondta Rossi. 

Az Eb-selejtező negyedik fordulójában Magyarország ellenfele Litvánia lesz Budapesten kedden 20.45-től.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában