Helyi sport

2023.06.21. 11:07

Döntőbe jutottak a szegedi kajak-kenusok az Európa Játékokon

Nagy Bianka, Nádas Bence és Kuli István is egyből a döntőbe jutott Lengyelországban.

V. P.

Nagy Bianka (jobbra) a döntőben szerepelhet az Európa Játékokon.

Fotó: Karnok Csaba

Az Európa Játékok első hivatalos versenynapján az MVM Szegedi Vízisport Egyesületet képviselő négyes közül hárman is (Kiss Ágnes pénteken versenyez) vízre szálltak Lengyelországban.

Minimális különbséggel, de megnyerte az előfutamát a férfi K4 500 méteren a magyar csapat. A két szegedivel, Kuli Istvánnal és Nádas Bencével felálló egység kiélezett befutót követően hosszú percekig izgulhatott, hogy megvan-e az első hely, végül a szoros futamban a magyar hajó ért be elsőként – ezzel a négyes egyből a döntőben folytathatja majd. A szám fináléját pénteken délután rendezik.

– Amikor beérkeztünk, úgy gondoltam, elsők vagyunk, aztán többször is bemondták, hogy negyedikek vagyunk. Lehajtott fejjel szálltunk ki, majd közölték: nyertünk. Jó helyen állt meg a hullámvasút, jó hangulatban készülünk a döntőre, de természetesen találtunk pár tizedet a pályánkban – nyilatkozta Kuli István.

– Nagyon puha a víz, ezért gyorsabb is. A végén kell még kis sebességet találnunk, akkor biztos vagyok benne, hogy jól megy majd, megpróbáljuk megtalálni a biztos utazót, ami optimális nekünk – összegzett Nádas Bence a futamot követően.

C2 500 méteren Nagy Bianka már egy simább futamot követően jutott be a döntőbe: a Bragato Giadával alkotott párosa végig maga mögött tudta tartani a moldávokat, így futamgyőztesként szintén a döntőben folytathatja, amelyet csütörtökön délután rendeznek meg.

Az Európa Játékok mai versenynapján 14.55-től a női 3x3-as kosárlabda-válogatott is bemutatkozik, a szegedi Jáhni Zsófiával felálló csapat először a csehekkel, majd 16.45-től a franciákkal játszik.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában