Még két fontos verseny vár a szegedi tekésekre

2023.06.15. 08:58

Péten kupáznak

A Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapata még két megmérettetés előtt áll, mielőtt a játékosai elmennek a nyári szünetre: szombaton Péten rendezik a magyar kupa négyes döntőjét, míg a jövő héten az egyéni országos bajnokságon szerepelnek öten.

M. J.

Kozma Károly Péten bizonyíthat.

Fotó: Karnok Csaba

Egyetlen olyan hazai versenysorozat van, amelyben a Zengő Alföld Szegedi TE még nem nyert: ez pedig a tekecsapat magyar kupa. Ötödik alkalommal rendezik meg az eseményt, ám eddig két ezüst- és két bronzéremre futotta a Tisza-parti csapattól.

Az elsőségért most is minden fizikai és szellemi frissességre szükség lesz, hiszen a szombaton Péten tartandó négyes döntőben a szegediek mellett a Kaposvár, a Répcelak és a Tiszakécske szerepel. A verseny 11 órakor kezdődik, és minden sorban minden csapatból egy-egy játékos lép pályára. Érdekes, hogy a címvédő Ferencváros nem jutott be a négyes döntőbe.

Ami pedig a jövő hetet illeti, cseppet sem egyszerűbb feladat vár a Zengő Alföld öt játékosára: Tiszakécskén rendezik a férfi felnőtt egyéni országos bajnokságot. A tornán a három, világbajnokságot megjárt játékos (Karsai László, Kozma Károly, Zapletán Zsombor) alanyi jogon szerepelhet, míg a keleti ág országos bajnokságáról Kiss Norbert elsőként (640 fa), Sárosi Krisztián pedig negyedik (610 fa) helyen került a fináléba. Jövő szombaton Sárosi 13, Karsai és Kozma 15, Kiss 16, míg Kozma 17 órától lép pályára.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában