Szerbián belül váltott klubot

2023.06.25. 15:51

Sunajko Stefan kész játszani a magyar válogatottban, ha hívják

Hat év után tért haza Szerbiába a korábbi szegedi kézilabdázó, Sunajko Stefan, aki most az országon belül váltott klubot. A Dinamo Pancsevóból az aktuális szerb bajnok és Európa-kupa-győztes RK Vojvodinához igazolt a következő két szezonra.

Becsei Dávid

Sunajko Stefan (jobbról a második) kétéves szerződést kötött a Vojvodinával. A klub igazgatóságának tagja Marko Vujin (jobbról) is.

Forrás: az RK Vojvodina Facebook-oldala

A magyar válogatott mezét tizenegyszer húzhatta magára eddig Sunajko Stefan, aki 2016-ban igazolt Szegedre négy évre. Az akkor tizenhét esztendős tehetséges balszélső három idényen át Juan Carlos Pastor kezei alatt a felnőttcsapattal készült és a Tisza-parti klub utánpótlásában is játszott, majd a 2019–2020-as szezonban a svéd Sävehofhoz került kölcsönbe. 

– Nagyjából egy éve nem kaptam meghívót a magyar nemzeti csapatba, de kész vagyok bármikor ismét pályára lépni a válogatottban, ha számít rám a szövetségi kapitány – kommentálta mellőzöttséget a Délmagyarország érdeklődésére a 25 éves kézilabdázó. Legutóbb 2021. októberében lépett pályára címeres mezben a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Bár a januári világbajnokságra kijelölt bő keretben ott volt a neve, az olimpiára is kvalifikáló vb-re végül nem utazhatott. 

Sunajko a 2022–2023-as idényben a Pancsevóval negyedik helyen végzett a szerb bajnokságban. Huszonkilenc bajnoki mérkőzésen százhuszonnyolc gólt szerzett, míg az Európa-kupában – a harmadikszámú nemzetközi kupasorozat – nyolc meccsen huszonhatszor volt eredményes, míg a Szerb Kupában ezüstérem került a nyakába.

 

Sunajko Stefan 2020 és 2022 között a Tatabányában kézilabdázott.
Fotó: Tumbász Hédi/MW

– Kicsit csalódott vagyok a szezonunk miatt, mert a Pancsevóval a szerb bajnokság és a kupa közül szerettük volna az egyiket megnyerni, de nem sikerült. A szezon első részében sokat tanultam, míg a második részével már elégedett vagyok – emlékezett vissza az idényre. 

Sunajko a vele egyidős, jobbszélső Vukasin Vorkapiccsal egyszerre igazolt a Vojvodinához, ahol – a Pick Szegednél 2021–2022-es szezonban felbukkant korábbi klasszis jobbátlövő – Marko Vujin az RK Vojvodinát vezető igazgatóság tagja. 

– Az a célom a Vojvodinával, hogy megnyerjük a bajnokságot és a kupát, valamint az Európa-ligában eljussunk a csoportkörig – jegyezte meg céljait a magyar válogatott balszélső, aki 2025 nyaráig kötelezte el magát új csapatával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában