Helyi sport

2023.07.10. 17:45

A stabilitásra fókuszál Márton Anita

Sűrű periódust zárt le az országos bajnoksággal Márton Anita: a legfőbb cél sikerült a Nemzeti Atlétikai központban, lassan pedig jöhet az élesítés a vb-re.

V. P.

Márton Anitára már csak egy verseny vár a budapesti világbajnokságig.

Fotó: Török Attila

Ezúttal is a végén jött a csattanó: a 128. magyar bajnokságon az utolsó két gyakorlat már egy 18 méter fölötti, egyben új idei legjobb eredményt hozott Márton Anita számára, aki ezzel ismét aranyérmet nyert súlylökésben.

A végeredménynek örültem, valamint annak, hogy sikerült két, tizennyolc méter fölötti lökést produkálnom. Edzéseken jól ment a lökés az elmúlt másfél-két hónapban is, de versenyeken valamiért ez nem akart kijönni. Az országos bajnokságon mutatott sorozatom eleje gyengébbre sikerült, a továbbiakban ezen kell dolgoznunk, hogy sokkal stabilabb legyen a sorozatom – összegzett lapunknak az olimpiai bronzérmes atléta.

Márton Anita versenyről-versenyre járt a közelmúltban, az ob-val zárult le ez a húzós periódus. 

– Az elmúlt egy-másfél hónap rettentően sűrűn volt számomra, nem csak a versenyek miatt, hiszen közben a pici gyermekem itthon van. Elfáradtam ebben az időszakban, sokszor előfordult, hogy éjszaka értünk haza, de másnap hajnalban már indultam is, vagy hogy csak két-három napot töltöttem itthon. A vb a főverseny, így még mindig edzésben vagyunk. A jelenlegi állapot nem a csúcsforma, most viszont lesz egy nyugisabb másfél hónapom. A vb-ig már csak egy szombathelyi versenyem lesz július végén, Július végén Szombathelyen versenyzek, de ott sem várunk extra eredményt, utána könnyítünk fel egy picit – tette hozzá.

Az ob egyben főpróba is volt az augusztus 19-én, Budapesten kezdődő atlétika világbajnokságra.

– Ismerem az útvonalakat, nagyjából átlátom, mennyi hely lesz mozogni, mennyi hely lesz melegíteni. Ez minden helyszínen más, a budapestin például teljesen bemelegítve érkezem majd. Ez mindenképpen előny lesz a többiekkel szemben – zárta Márton Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában