Az MVM Szegedi VE versenyzői jól szerepeltek Slavonski Bródban

2023.07.17. 11:16

Beugróval nyertek

Az MVM Szegedi VE versenyzői kiválóan szerepeltek a horvátországi Slavonski Bródban a maraton kajak-kenu Európa-bajnokságon: a Gyányi Levente, Marenec-Dózsa Zsombor kenu páros aranyérmet nyert.

Mádi József

Gyányi Levente (balról) és Marenec-Dózsa Zsombor ifjúsági Európa-bajnok lett.

Fotó: Szalmás Péter

A horvátországi Slavonski Bródban rendezték meg a maraton szakág Európa-bajnokságát. A magyar csapat felnőtt kerete 20, míg az ifjúsági és U23-as korosztály 24 főből állt a szakág idei első nagy nemzetközi versenyén.

A sikerek között találhattunk egy szegedi duót, ugyanis férfi az ifjúságiaknál C2 15,4 kilométeren a Gyányi Milán, Marenec-Dózsa Zsombor alkotta egység örülhetett. Az MVM párosa már az elején bekezdett, és a srácok hamar elléptek az őket üldöző két spanyol egységtől. A sárga hajó egyre csak növelte az előnyét, az Európa-bajnoki cím egy pillanatig sem forgott veszélyben. Mögöttük 51 másodperccel később ért be csak a második helyezett Velasco, Infantes duó. A szegedi páros egyik tagja, Gyányi Milán eredendően nem volt az egység tagja, ám Marenec-Dózsa kijelölt párja, a tiszaújvárosi Molnár-Gábor György megbetegedett, így kerülhetett a hajóba a szegedi klubban versenyző fivérek közül a fiatalabbik Gyányi testvér. 

A felnőtteknél a rövidkörös, vagyis a 3,4 kilométeres számban C1-ben Molnár Csenge nyolcadik lett, a normál távon feladta a viadalt, míg az Szegedi VTSZ kenusa, Laczó Dániel szintén C1-ben hetedik lett mind a rövid körös, mind a normál távon.

A magyar válogatott nyolc arany-, hat ezüst- és öt bronzéremmel az összesített éremtáblázat élén zárta a bródi kontinensviadalt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában