Női vízilabda

2023.07.16. 18:27

Csoportrangadó megnyerésével kezdtek a világbajnokságon

Sok hibával játszott, de megnyerte a csoportdöntőnek beillő Kanada elleni mérkőzését a világbajnokság nyitányán a japán Fukuokában a magyar vízilabda-válogatott. A szentesi Dömsödi Dalma a világesemény első mérkőzésén nem került be a meccskeretbe. Kedden délben a házigazda ellen folytatják a magyarok.

Becsei Dávid

Két góljával Gurisatti Gréta az egyik legjobbja volt a magyar válogatottnak.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Érdekesen kezdődött a mérkőzés. Vályi Vanda éles szögből lőtt kapufát, szabad szemmel pedig nem látszott egyértelműen, áthaladt-e teljes terjedelmében a képzeletbeli gólvonalon a labda. A játékvezető továbbot intett, majd az ellentámadásból a kanadaiak egyik legjobbja, Kindred Paul talált be. Ezzel megállt a játék, így a spanyol játékvezető visszanézte Vályi lövését. Gólt ítélt, így kanadai előny helyett magyar került fel először az eredményjelzőre, illetve nyolc másodperccel visszább tekerték az órát. 

Az első negyed során kialakított kétgólos előnyt görgette maga előtt szinte végig a magyar válogatott. A negyedik negyedben 8–7-nél megrázták magukat Bíró Attila tanítványai, elléptek három találattal. Az utolsó percben viszont már ügyesen lepörgette az időt a Keszthelyit végleg cserével elvesztő Magyarország, így a csoport legfontosabb meccsén behúzta a három pontot. 

Bíró Attila: – Egy fokkal könnyebb mérkőzésre számítottam, bíztam benne, hogy ennél azért magabiztosabban tudunk nyerni. Iszonyatosan kellemetlen csapat, nálunk pedig néhány játékosnál kiütközött az első meccsek bája. Örülök, hogy túl vagyunk a bemutatkozáson, gyenge játék, de legalább győzelem... 

Magyarország–Kanada 11–10 (5–3, 2–2, 1–2, 3–3) 
Női vízilabda, világbajnokság, D-csoport, 1. forduló. Fukuoka, 150 néző. Vezette: Cabanas (spanyol), Csang Liang (kínai). 
Magyarország: Magyari – Szilágyi D. 1, Keszthelyi 4, Máté Zs. 1, Parkes, Garda 1, Vályi V. 1. Csere: Gurisatti 2, Leimeter 1, Rybanska, Faragó K., Mahieu. Szövetségi kapitány: Bíró Attila. 
Kanada: Gaudreault – Crevier 2, La Roche 1, Paul 2, Lemay-Lavoie 2, McKelvey 1, E. Wright. Csere: Mimides, Guevremont, McDowell, Bakoc, Browne 2. Szövetségi kapitány: David Paradelo. 
Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 8/4. 
Ötméteresből: 2/2, ill. 2/1. 
Kipontozódott: Crevier. 
Kiállítva cserével: Keszthelyi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában