Férfi kézilabda

2023.07.10. 14:26

Fontos időpontok derültek ki a Pick Szeged nyári felkészüléséről

Két hét múlva indul a felkészülési időszak az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál. Ugyanakkor az egyéni alapozás már elkezdődött, a játékosok személyre szabott program alapján mozognak nyári szabadságuk alatt.

Becsei Dávid

Mackovsek a roglai edzőtáborban honfitársai ellen léphet majd pályára.

Fotó: Gémes Sándor

Július huszonnegyedikén kezdi meg a felkészülést a következő szezonra a Pick Szeged. 2013 után ez lesz az első alkalom, amikor nem a Juan Carlos Pastor, Marko Krivokapics edzőpáros fogadja a Tisza-parti játékosokat. Az új szakmai stáb, amelyet Kárpáti Krisztián vezetőedző és Vladan Jordovics másodedző alkot, ekkor találkozik először a teljes játékoskerettel. 

Az első héten a Pick Arénában készül a csapat, július 31-én viszont útra kelnek a magaslati edzőtáborba, az előző évekhez hasonlóan ismét a szlovéniai Roglára. Ezúttal viszont több időt töltenek itt a szegedi kézilabdázók, mivel Szeged és a Pick Aréna lesz a társházigazdája a junior női röplabda-világbajnokságnak augusztus elseje és tizenegyedike között. Nem a pihenésé lesz a főszerep Roglán, ugyanis közvetlenül a szállásuk szomszédságában futópálya, konditerem és egy sportcsarnok is az OTP Bank-Pick Szeged rendelkezésére áll. 

Annyiban más lesz viszont a roglai edzőtábor, hogy idén először felkészülési mérkőzésen is pályára lépnek itt a szegediek. Az ellenfél augusztus tizedikén, csütörtökön 18 órától a szlovén bajnoki ezüstérmes Gorenje Velenje lesz. A magyar klub tervei szerint a találkozót élőben közvetítik majd a legnagyobb videómegosztó portálon. 

Szlovéniából augusztus tizenegyedikén tér haza a Pick, majd egy szabad hétvégét követően már hazai környezetben folytatják a taktikai felkészülést. A bajnoki- és Bajnokok Ligája-mérkőzéseknek egyelőre még nincs meg a pontos kezdési időpontja. A tervezett menetrend szerint szeptember másodikán az NB I.-ben a Gyöngyöst fogadja elsőként a Szeged, míg a nemzetközi porondon a francia Paris Saint-Germaint szeptember 13-án vagy 14-én. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában