Helyi sport

2023.07.23. 16:44

Magyar győzelemmel zárult a szegedi Daikin kupa - GALÉRIA, VIDEÓ

A vihar sem állta útját a magyar U17-es férfi vízilabda-válogatottnak, amely veretlenül nyerte meg az újszegedi sportuszodában megrendezett Daikin-kupa felkészülési tornát.

Vajgely Pál

Magyar győzelmet hozott a Daikin kupa Szegeden.

Fotó: Török János

A Magyar Vízilabda Szövetség a Szegedi Vízipóló Suli közösen rendezett nívós, nyolccsapatos felkészülési tornát az U17-es válogatottak számára. Az első napon jól vette az olaszok elleni akadályt a magyar csapat, 13–6-os győzelemmel indított a korosztályos válogatott, amelynek szakmai stábjában ott van a Szentesi VK szakmai igazgatója, Kis Gábor is. Este aztán jött a vihar, így 2–2-es állásnál félbeszakadt a horvátok elleni csoportmeccs, ez kicsit borította az előzetes programot is.

Szombaton aztán magabiztosan menetelt a döntőig a magyar csapat. A horvátokat 13–11-re, majd a németeket 15–10-re verték a magyar fiatalok. Az elődöntőben pedig 18 gólt rámoltak be Montenegrónak, amelyre csak 11 érkezett válaszképp. Jöhetett a szerbek elleni döntő, amelyben a torna két, veretlen csapata találkozott. A szerbek a torna másik elődöntőjében 10–7-re győzték le Horvátországot.

Nagyszerű hangulat és népes közönség gyűlt össze a tikkasztó meleg ellenére is az újszegedi sportuszodába, és bizony a nyári hangulat nagyon sokat dobott a mérkőzésen is. A nyitott uszodában megrendezett fináléban a szerbek kezdtek jobban, de 2–2 után sikerült átvenni a vezetést, majd egy kettős emberelőnyt kihasználva Tóth András találatával először volt kétgólos a különbség, 5–3. Sőt, háromgólos is volt az előny a nagyszünet előtt – hogy aztán a félidőt követően pillanatok alatt fordítsanak a szerbek. Megakadt ekkor a magyar csapat, amely több kapufát is lőtt, de a harmadik negyed utolsó percében sikerült egyenlíteni 8–8-nál.

Az utolsó nyolc percben pedig jött Balla Ferenc: a magyarok kapusa lehúzta a rolót, egymás után mutatta be a bravúrokat, összeállt a védekezés is, és 8–9-ről zsinórban három találattal sikerült fordítani. A meccset a végül négy találatig jutó Balogh Botond zárta le. Ugyan alaposan meg kellett küzdenie a győzelemért, de végül aranyéremmel hangolt a hamarosan kezdődő, Törökországban esedékes Európa-bajnokságra.

A Daikin-kupa helyosztóinak eredményei, a 7. helyért: Egyesült Államok–Hollandia 13–9. Az 5. helyért: Olaszország–Németország 13–4. A 3. helyért: Montenegró–Horvátország 11–9. A döntőben: Magyarország–Szerbia 11–9.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában