Elmaradt a Szeged-Csanád GA második edzőmérkőzése Roglán

2023.07.19. 21:21

Meccs helyett is edzettek

Újabb felkészülési mérkőzést játszott volna a szlovéniai Roglán edzőtáborozó Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata, amelynek a szerb másodosztályban szereplő FK Macva Sabac elleni találkozója a viharos időjárás miatt elmaradt.

Mádi József

Molnár-Farkas Tamás

Fotó: Gémes Sándor

Ki hinné, de igaz: a szerb másodosztály legutóbbi kiírásában bronzérmes FK Macva Sabac együttesének beceneve Uruguay tartománya (Provincijski Urugvaj).

Az egyik legrégebben alapított szerb klub (1919-ben alakult) ugyanis 1927-től – abban az időszakban Uruguay a világ egyik legjobb futballválogatottja volt – a média és a helyi szurkolók miatt kezdte el használni eme becenevet.

Az utódok nem annyira emlékeztetnek a 20. század elejének dél-amerikai "varázslóira", hiszen a szerb másodosztály (Prva Liga) legutóbbi kiírásában 16 együttes között csak a 11. helyen szerepeltek, de hogy vágynak a többre, az biztos. Nem véletlenül egyeztek bele, hogy a szlovéniai Roglán a Szeged-Csanád GA szintén másodosztályú alakulata ellen kétszer 60 perces felkészülési mérkőzést játszanak.

Ez volt legalábbis a terv még úgy is, hogy a programba épített meccs délelőttjén megint volt a szegedi alakulatnak egy aktivizációs tréningje szikrázó napsütésben. Aztán eljött a délután és vele együtt egy olyan viharos időjárás, amely alaposa eláztatta a mérkőzésnek kijelölt pályát. A kiírt időponthoz képest egy órát vártak a felek, majd meghozták a döntést: elmarad a két klub összecsapása. A Szeged-Csanád GA helyette a konditerembe vonult, és ott tartotta meg a napi második edzését.

A Tisza-partiak az előző szombat óta tartózkodnak egyébként a szlovén üdülőhelyen, és már le tudtak játszani egy mérkőzést: a szaúd-arábiai Al-Feiha ellen gól nélküli döntetlent értek el. A következő találkozó pénteken lesz, amikor a Szeged a szlovén másodosztályú NK Bistricával csap össze, majd szombaton hazaindul.

Mivel sok új játékos (összesen kilenc) érkezett a csapathoz, így érdekes lehet a csapatkapitány és kapus Molnár-Farkas Tamás véleménye arról, hogyan halad a beépülésük.

– Eddig minden rendben az edzőtáborban, de van még hátra elég sok feladat, amelyet el kell végezni. Igen fiatal a keret, nem sokan vagyunk 25 év felettiek, így nekik jó, hogy megismerjük egymást, és nekik is jó, hogy könnyebben mehet a beilleszkedés – nyilatkozta Molnár-Farkas a klub honlapján. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában