Az olaszországi világbajnokságon uralták a magyar hajók a számokat

2023.07.08. 16:56

MVM Szegedi VE: négy arany, egy ezüst

Az MVM Szegedi VE versenyzői négy számban arany-, egyben pedig ezüstérmet értek el az egységükkel az olaszországi Auronzóban az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján.

M. J.

Szarka Krisztián (elől) két aranyérmet nyert Auronzóban.

Fotó: MKKSZ

 

A női ifjúsági kenu négyeseknél 500 méteren csak döntőt rendeztek ezen a világbajnokságon, nehéz volt előzetesen megjósolni az erőviszonyokat. A szegedi Parag Petra, valamint a Győre Panna, Matkovics Vanda, Benkucs Kíra összeállítású magyar egység végig a kanadaiakkal volt nagy csatában az aranyért, és mindössze 12 századmásodperc hiányzott a győzelemhez. 

Erre mondják azt, hogy egy pillanatig sem volt kérdés, Fantasztikus rajtot vett a szegedi Szarka Krisztián, illetve a Nagy Zakariás, Mészáros Milán, Mitropoulos Iliász alkotta ifjúsági C4 500 méteres hajó, és féltávnál is már egy hajó volt az előnyük a spanyolokkal szemben. A srácok senki által nem zavartatva tudták le a második 250 méter is, senki nem volt a látóterükben. 

A szegedi Kiss Ágnes egy éve Szegeden épp, hogy lecsúszott az aranyról kedvenc számában, ifjúsági C1 500 méteren, most viszont semmit sem bízott a véletlenre. Végig dominálta a döntőt, már féltávnál jelentős volt az előnye az ellenfelekkel szemben. A páros után már a második győzelmét aratta Auronzóban.

Kitartott a táv elején kialakított előnye az U23-as szegedi Molnár Csanád, valamint a Koczkás Dávid, Rumi Gergő, Besenyei Ádám alkotta magyar négyesnek. A 250 méternél magabiztosan vezettek a lengyelek és a spanyolok előtt. A táv második felében a a lengyelek próbáltak tapadni, de az utolsó 50-100 méteren a magyarok még meg tudtak újulni, és begyűjtötték az újabb magyar aranyat is.

A szombat délelőtti program utolsó A döntőjét az ifjúsági kenusok mix 500 méteres döntője zárta, benne a szegedi kettős, Szarka Krisztián, Molnár Csepke alkotta magyar egységgel. A mieink hamar magukhoz ragadták a vezetést gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattak, ráadásul az ő sikerük sem forgott egy pillanatig sem veszélyben. Mindkettejüknek ez volt a második sikere az idei korosztályos vb-n.

A verseny záró napján Kiss Ágnes tökéletesítette e heti szereplését, megszerezte a harmadik aranyérmét is az auronzói világbajnokságon. Ifjúsági C1 200 méteren ugyan nem ő kapta el a legjobban a rajtot, a táv felére viszont sikerült ledolgoznia a hátrányát. Nagyszerű hajrával győzött, ráadásul az ötszáz páros után, ismét olimpiai számban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában