Váratlan bejelentés

2023.07.09. 17:27

Törölték a Strand Világjátékokat, hiába készültek rá

Egy álommal szegényebb maradt tizennégy sportág, ugyanis az Indonéz Olimpiai Bizottság bejelentette, gazdasági okok miatt még sem rendezi meg augusztusban a World Beach Gamest, vagyis a Strand Világjátékokat.

Becsei Dávid

Hétfőn visszatér a Szegedi VE keretéhez Boros Tamás, most már ő is az OB I.-es idényre, illetve az augusztusi magyar kupa-rajtra készül.

Fotó: Karnok Csaba

Csongrád-Csanád vármegyét az előzetes információk alapján ketten képviselték volna, nyíltvízi úszásban Olasz Anna, míg strandvízilabdában Boros Tamás. A torna eredeti időpontjáig kevesebb, mint egy hónap van hátra, így alternatív, „beugró” házigazdát már nem kerestek, a tornát törölték. 

– Teljesen váratlanul ért a hír a nyári szabadságom utolsó napjaiban. Készültünk a részvételre, amely nagy szervezéssel járt, hiszen határidőre erkölcsi bizonyítványt kellett beszerezni, illetve egy doppingedukációs tanfolyamon is részt vettünk online. Ezt pedig vizsga követte. Minden papírmunkát megcsináltunk, majd szólt a válogatott szövetségi kapitánya, Kósz Zoltán, hogy törölték a versenyt – mondta megkeresésünkre a nemzeti együttes szegedi csapatkapitánya, Boros Tamás. 

Hozzátette, óriási élmény lett volna kijutni erre az exkluzív tornára és helyszínre, de így is gyönyörű a nyara. Járt Egyiptomban a csapattal a kvalifikáción, majd gyermekcsapatával Olaszországban. Azt pedig reméli, ha megrendezik 2024-ben a világjátékokat, akkor lesz lehetősége részt venni rajta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában