Helyi sport

2023.07.26. 18:42

U20-as bajnok edző csatlakozott az SZTE-Szedeákhoz

Változás a szakmai stábban.

Delmagyar.hu

A következő szezonban nem Kiss Zsolt (balról) segíti Nikola Lazics munkáját.

Fotó: Gémes Sándor

A következő szezonban már nem Kiss Zsolt lesz az SZTE-Szedeák másodedzője: mint azt a klub utánpótlás szakmai vezetője elárulta, ő maga kérte a váltást.

Nem tudtam az utánpótlással kapcsolatos munkát összeegyeztetni a másodedzői feladatokkal, miközben úgy éreztem, mindkét feladat egész embert kívánna. Nikola megértette, és elfogadta a döntésemet, de elmondta, nagyon örülne, ha időnként ott tudnék lenni a felnőtteknél. Ez nagyon jól esett számomra, és amikor tudok, ott is leszek a csapatnál, viszont az utánpótlásban betöltött szerepem mellett a két kisfiamra is időt kell találnom – nyilatkozta Kiss Zsolt.

Helyére az a Nemes Péter érkezik a szegediekhez, aki az előző szezonban az U20-as bajnokságban aranyérmes DEAC csapatát irányította, korábban pedig Szolnokon, valamint Újpesten dolgozott.

Nem ismeretlen közegbe érkezem, hiszen Kiss Zsoltival és Simándi Árpival együtt végeztük el a szakedzői mesterképzést a TF-en – kezdte újdonsült másodedzőnk, aki csapatunk keretéből Zsíros Péterrel áll közelebbi kapcsolatban a szolnoki évek okán. – Egyeztettem Kardos Péter elnökúrral és Nikola Lazics vezetőedzővel, és tetszett a feladat, amit felvázoltak, a saját fejlődésem érdekében is ez egy jó lehetőség számomra. Ismertem Nikola munkásságát, tavaly az edzői továbbképzésen is találkoztunk, biztos vagyok benne, hogy szakmailag nagyon sokat tanulhatok tőle – nyilatkozta a klub honlapján Nemes Péter.

Az SZTE-Szedeák augusztus hetedikén vág bele a felkészülésbe.

Nem lesz könnyű feladatunk a szezon során, de úgy gondolom, a magyar mag adott, és egy jó közösséget alkotnak majd a srácok, ehhez kell megtalálnunk majd a megfelelő láncszemeket a légiósok személyében. Augusztusban sokat szeretnénk foglalkozni a fiatalokkal, több egyéni képzést tartani számukra, hogy később a lehető leggördülékenyebben folytathassuk a munkát, majd rugalmasan működjön minden, amikor teljes kerettel készülhetünk – tette hozzá a szegediek szakmai stábjának új tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában