Férfi kézilabda

2023.08.20. 20:03

A Pick Szeged büntetőpárbaj után nyert tornát Franciaországban – VIDEÓ

Óriási izgalmak végén nyerte meg a franciaországi felkészülési tornát az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Nantes egy félidő után vezetett 16–14-re, a rendes játékidő viszont 28–28-at hozott. A büntetőpárbajban Imsgard többször is védett, 32–30-cal tornagyőztes lett a Szeged. A torna legjobb játékosának Dean Bombacot választották meg.

Becsei Dávid

Emil Imsgard két hétméterest is hárított a büntetőpárbajban. Mindkét franciaországi mérkőzésen jól védett a norvég kapus.

Fotó: Karnok Csaba

Nagy, Szilágyi és Molina nem került meccskeretbe a Pick Szegednél, amely jól kezdte a francia Nantes elleni döntőt Sélestatban. Mikler gyakorlatilag ott folytatta, ahol a Chambéry elleni elődöntőben abbahagyta, de Valero Rivera hetesire nem találta az ellenszert. Imsgard viszont igen, egy sikerült hárítania! 

A finálé első felében rendre a Szeged járt előrébb, a kilencedik percben 6–4-et mutatott az eredményjelző. A franciáknál a két beálló, Toto és Monar jeleskedett, büntetőket harcoltak ki és gólokat szereztek, így a játékrész második felében már a Nantes vezetett, többnyire egy találattal, de a szünetben 16–14-re. 

A második félidő elején 17–17-nél utolérte és előzte a Pick a Nantes-ot, egészen 21–17-ig menetelt. Az utolsó negyedórára viszont elfogyott a négygólos előny, de játékidő javarészében továbbra is szegedi vezetést mutatott a tábla vagy döntetlent. Az utolsó percekben egy oda, egy ide volt a forgatókönyv, a meccslabda nem jutott el a balszélre Jelinichez, így büntetők következtek. 

28–28-as rendes játékidő után Imsgard két hétméterest is megfogott, míg szegedi oldalról pedig sorra jöttek a gólok, így 32–30-as sikerrel az OTP Bank-Pick Szeged nyerte meg az EuroTournoi felkészülési tornát 2023-ban. 

HBC Nantes–OTP Bank-Pick Szeged 28–28 (16–14) – hétméteresekkel: 30–32
Férfi kézilabda, EuroTournoi, döntő. Sélestat, 2000 néző. Vezette: Mursch, Carmaux (franciák). 
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler – Sostaric 5, Stepancic 6, Bombac, Bánhidi 2, Szita 1, Frimmel 5. Csere: Imsgard (kapus), Jelinic 2, Garciandía, Gaber 3, Kalaras, Mackovsek 2, Bodó 2, Martins 4. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában