Labdarúgás, MOL Magyar Kupa

2023.08.05. 20:48

Az FK 1899 Szeged nem tudott meglepetést okozni Kecskeméten

A korán, 13. percben bekapott gól megpecsételte az FK 1899 Szeged-SZEOL sorsát, amely 5–0-s vereséget szenvedett a Kecskeméti LC vendégeként a labdarúgó MOL Magyar Kupa első fordulójában.

Becsei Dávid

Dóra János aktívabb játékot várt volna a támadózónában az FK-tól.

Fotó: Karnok Csaba

Komoly vihar rázta meg Szegedet és környékét szombaton kora este. Kecskemétet addig elkerülte az ítéletidő, amíg az FK pályán volt. Rövid ideig szakadt az eső, de ez a mérkőzés lejátszását nem akadályozta. 

Meghatározónak bizonyult az első kecskeméti gól a 13. percben. Arra készült előzetesen az FK, hogy elkerülje az ellenfél kontráit, 1–0 után viszont a hazaiak úgy játszottak, ahogy szerettek volna. Akadtak próbálkozásai is a szegedieknek, a kecskeméti kapus bravúrt is mutatott be. Általánosságban viszont kevésbé voltak veszélyesek a vendégek a hazai kapura. 

Három kontragólt mellett tizenegyesből is betaláltak a hazaiak. Bár a Szeged gyakran többet birtokolta a labdát, a támadózónában nem sikerült aktívnak lennie, így a KLC megérdemelt sikert aratott, bár játékerőben akkora különbség nem mutatkozott a csapatok között, mint amekkorát az eredményjelző mutatott. 

Dóra János: – Az FK történelmében először hagytuk el a vármegyét tétmérkőzésen, amire népes szurkolótáborunk is elkísért bennünket. Nagyszerű hangulatot teremtettek Kecskeméten is, köszönjük a biztatásukat, sajnáljuk, hogy ezt nem sikerült győzelemmel és továbbjutással meghálálnunk. 

Kecskeméti LC–FK 1899 Szeged-SZEOL 5–0 (2–0) 
Labdarúgás, MOL Magyar Kupa, 1. forduló. Kecskemét, Széktói Stadion. Vezette: Horváth János (Gordos, ifj. Czakó). 
Kecskeméti LC: Kormos – Fleig (Fekete, 56.), Kele, Balázs E., Pintyi, Varga M. (Kurucz, 76.), Major (Selmeci, 56.), Márki, Bessenyei (Szabó D., 76.), Terbe, Schneider (Szabó Sz., a szünetben). Edző: Márton Pál. 
FK 1899 Szeged-SZEOL: Kőrösi – Tóth G., Giba, Csuka, Kelemen Á. (Hegyesi P., 52.), Szüts (Fóris, 52.), Cs. Tóth Z., Magyar Gy. (Mucsi R., 77.), Heredea (Bürgés, 77.), Frankó (Miklós L., a szünetben), Tóth A. Edző: Dóra János. 
Gólszerzők: Major (13.), Varga M. (39., 59., 75. – a másodikat 11-esből), Fekete (88.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában