Helyi sport

2023.08.13. 13:56

Harmadjára sem jött össze a pontszerzés a Szeged-Csanád GA II.-nek – GALÉRIA

Harmadik mérkőzésén is ugyanaz a forgatókönyv zajlott le a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. számára: a harmadosztályban újonc szegedieknek nincs meg az első góljuk, és az első pontjuk sem.

Vajgely Pál

Harmadjára is pont nélkül maradt a szegedi csapat az NB III.-ban.

Fotó: Gémes Sándor

Már megint ugyanaz – kis túlzással így lehet összefoglalni a Szeged-Csanád GA II.–Cegléd mérkőzést a szegediek részéről. Akárcsak az előző két bajnokit, ezt is 1–0-ra veszítette el Andorka Péter csapata, igaz, most nem az első félidő végén került hátrányba.

Közel egy órán át kiegyenlített játék zajlott a pályán, kisebb lehetőségekkel, majd jött Szabad, aki egy percen belül kétszer is betalálhatott volna, de fejesénél, majd lövésénél is védett Zima. A Ceglédnek is akadt egy komolyabb helyzete, de a 77. perc tájékán nem igazán volt benne a játékban, hogy megszerzik a vezetést – mégis így lett. Egy bal oldali lapos beadást Annus pörgetett a bal sarokba. 

Az utolsó pár percre emberelőnybe került a Szeged II., miután Kuchta rántotta le Huszkát egy szöglet után a tizenhatoson belül, így megkapta második sárgáját. A megítélt büntetőhöz Kovács Gergő állt oda, ám a jobb alsóba szánt lövésénél megérezte az irányt Zima, nem lett meg az első szegedi gól a bajnokságban. A hátralévő pár percben teljesen beszorította ellenfelét a fiatal szegedi csapat, Kovácsnak akadt még egy fejese is, ami nem sokkal ment el a keresztléc fölött, de nem sikerült az egyenlítés.

Három meccs után így rúgott gól és szerzett pont nélkül áll az NB III. Dél-keleti csoportjában a Szeged-Csanád GA II. 

 

Andorka Péter: Mintha hetek óta ugyanazt a filmet néznénk... Sokat melózunk, megvannak a lehetőségek, helyzetek, ma büntetőt is hibáztunk, hátul pedig stabilan egyet belehibázunk. Bele kell szoknunk az osztályba, dolgozunk tovább! 

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Cegléd 0–1 (0-0)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 3. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Topálszki, Szabó L.).
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Benyó, Beronja, Lestyán (Huszka, 80.), Maronyai (Dudás, 69.), Szabad, Csorba (Bakó, a szünetben), Nagy S., Kovács G., Nagy D. (Kapic, 69.), Gyuga. Edző: Andorka Péter.
Cegléd: Zima – Schmidtka, Kuchta, Oldal, Ledacs-Kis (Barna, 61.), Juhász A. (Olgyay, 69.), Annus (Tóth R., 91.), Fekete, Markó, Ványi (Juhász B., 61.), Petrezselyem. Edző: Széchenyi Márton.
Gólszerző: Annus (77.).
Kiállítva: Kuchta (85.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában