Szegediek is jártak a masters világbajnokságon

2023.08.28. 14:12

Kisfia születése írta át Nagy Péter súlyemelő programját

Eredményes hétvégét könyvelhettek el a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelői. A háromszoros olimpikon Nagy Péter a 37. Szabadka Kupa megnyerésével folytatta a felkészülését a szeptember közepi világbajnokságra, míg Pece Mihály és Trényi Imre a masters vb-n szerepelt a lengyelországi Wieliczkában.

Becsei Dávid

Aranyérem és egy súlyemelőt formáló kupa is járt Nagy Péternek (jobbról a második) a győzelemért Szabadkán.

Forrás: Nagy Péter Facebook-oldala

Nagy Péter a szerbiai versenyen a szakítást 165 kilogrammon, míg a lökést 205-ön zárta. 

– Eredetileg a Messzi István Emlékversenyen szerettem volna indulni a hónap elején, de akkor ez a kisfiam születése miatt elmaradt. Szabadkára edzésből érkeztem, a teljesítményemmel elégedett vagyok, mert jól jöttek a súlyok. Az első szakítást technikailag elrontottam, de úgy érzem, hogy mindkét fogásnemben maradt bennem tartalék – értékelt a Délmagyarországnak Nagy Péter. 

A szegedi súlyemelő erre a hétre tatai edzőtáborba vonult, ahonnan pénteken tér majd haza. A kezdősúlya már kialakult, viszont összteljesítményben még feljebb akar menni a szeptember 16-i vagy 17-i szaúd-arábiai világbajnokságig. 

Nem Nagy Péter volt az egyetlen súlyemelője a Szegedi Lelkesedés SK-nak, aki külföldön versenyzett. A lengyelországi masters világbajnokságon vett részt Pece Mihály és Trényi Imre. Előbbi az M35-ös korcsoportban 270 kg-os összteljesítménnyel (126 kg-os szakítás, 150 kg-os lökés) a negyedik helyen zárt. Trényi az M40-es kategóriában 217 kg-ot hozott össze 105 kg-os szakításával és 117-es lökésével, ami a hetedik helyre volt elég. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában