Helyi sport

2023.08.10. 12:42

Történelmi versenyen indul Ugrai Panna

Sosem rendeztek még U23-as Európa-bajnokságot az úszóknak: az írországi Dublinban debütáló sorozaton három számban áll rajthoz a Hód Úszó SE úszója, Ugrai Panna.

Delmagyar.hu

Ugrai Panna éremmel térhet haza Dublinból.

Fotó: Árvai Károly

Számtalan úszó küzd azzal, amikor betölti a tizennyolcadik életévét, ezáltal nem nevezhető junior világversenyekre – miközben a felnőttek között még nem lenne képes hasonló eredményekre, mint korábban.

Ezt a légüres teret hivatott megtölteni az Európai Úszó-szövetség (LEN) új versenye, az U23-as úszó Európa-bajnokság, amelyet péntektől vasárnapig első alkalommal rendeznek meg. Az eseménynek (amelyen a 19-23 éves versenyzők indulhatnak el), az írországi Dublin ad otthont, Magyarországot pedig összesen tizenegy versenyző képviseli – köztük a Hód Úszó SE versenyzője, Ugrai Panna is ott lesz a mezőnyben.

A korosztályos kontinensviadal csupán három napig tart, a pénteki kezdést követően vasárnap már véget is ér. Ennek következében igen feszes programban zajlanak majd az események. Középdöntőket nem rendeznek, az előfutamokból a legjobb nyolc egyből a döntőbe kvalifikálja magát, váltókban pedig csak a két mixed számot, azaz a 4x100 gyors és vegyesváltó futamát tartják meg. Ugyanakkor a LEN úgy döntött, hogy a verseny színvonalát emelve Európán kívüli nemzetek nevezését is elfogadta, így például az Egyesült Államok komoly csapattal érkezik Dublinba. A nemzetközi szövetség ugyanakkor arra igyekezett ösztökélni az országokat, hogy olyan versenyzők legyenek ott Dublinban, akik nem versenyeztek a fukuokai felnőtt világbajnokságon.

A felkészülés hosszú és kitartó munkát igényelt és úgy gondolom, hogy sikerült a lehető legjobb formába kerülnöm. Az elmúlt hónapokban kemény edzésekkel készültem a versenyre. Köszönöm Sós Csabának is, aki bizalmat szavazott nekem a versenyre – nyilatkozta a korosztályos Eb rajtja előtt Ugrai Panna, megköszönve a szövetségi kapitánynak, hogy az utazó keretbe jelölte őt. 

A vásárhelyi úszó három számban lesz érdekelt Írországban, ahol 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 méter háton indul majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában