Helyi sport

2023.08.03. 19:05

Továbbra is keményen dolgozik Pádár Nikolett

Nem elégszik meg az olimpiai szintidő teljesítésével Pádár Nikolett: a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója tudja, hogy egyszer eljöhet az ő ideje – akár már jövőre, Párizsban.

Vajgely Pál

Pádár Nikolettet motiválja a Fukuokában nyújtott produktum, jövőre jöhet az olimpia.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kiváló, de egyben fárasztó heteken is van túl Pádár Nikolett. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet úszója ugyanis a belgrádi ifi Európa-bajnokságon való remeklést követően a fukuokai felnőtt világbajnokságról is nagyszerű eredménnyel térhetett haza. 200 méter gyorson ugyanis sikerült a nagy cél, az elődöntőben megúszta az olimpiai szintidőt – igaz, a 17 éves úszó a döntőről lemaradt.

Nagyon jól sikerült a felkészülésem a vb előtt. Az ifjúsági Európa-bajnokságon is sikerült már egy egyéni csúcs, de éreztem, hogy ebben több van. Szerencsére ez már kijött a világbajnokságon. 1.57.5-ös idővel mentem ki, és egy másodperccel jobbal, 1.56.5-el jöttem haza, bevallom, én sem gondoltam volna, hogy ennyivel jobbat tudok úszni. Persze, kicsit csalódott voltam a futam után, hogy nem jutottam döntőbe, és csak hat századdal maradtam le a fináléról, de úgy vagyok vele, hogy egyszer eljön az én időm – akár már jövőre, Párizsban – nyilatkozta lapunknak Pádár Nikolett. 

A szegedi úszó olimpiai kerettagsága akkor foroghat veszélyben, ha a hazai riválisok közül ketten is jobb időt úsznának nála az elkövetkezendő időszakban – jelenleg nem ez a realitás. 

A tavalyi évben rengeteg tapasztalatot tudtam gyűjteni. A mostani világbajnokság volt az első olyan alkalom, amikor izgalom nélkül tudtam úszni egy középdöntőben. Ez számomra egy hatalmas előrelépés, ez látszik az időeredményemen is. Izgatottan várom, hogy mit hoz majd a jövő. Sokkal többet szeretnék elérni, mint egy olimpiai kvalifikáció, mindent beleteszek majd a következő szezonban, mert magam is kíváncsi vagyok arra, mire is vagyok képes – zárta Pádár Nikolett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában