Férfi kézilabda NB I.

2023.09.16. 20:31

A Komló csak ráijeszteni tudott a Pick Szegedre – GALÉRIA

Megcibálta az oroszlán bajszát, de két vállra fektetni már nem tudta a Komló. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 17–14-es első félidő után Bombac, Sostaric és Nagy Martin vezérletével tükörsima sima sikert aratott a baranyaiak ellen. Csütörtökön 18.45-től már a THW Kiel otthonában vár Bajnokok Ligája-találkozó a Tisza-partiakra.

Becsei Dávid

Gleb Kalaras négy góllal járult hozzá a Komló elleni bajnoki sikerhez.

Fotó: Gémes Sándor

Az előre eltervezettek szerint felforgatott kerettel vágott neki a Komló elleni meccsnek a Pick Szeged. Sérültje nincs a Tisza-partiaknak, de Bánhidi, Mikler, Stepancic és Jelinic pihenőt kapott, így az eddigi összes tétmérkőzésről kimaradt Nagy Martin, Molina, Dzialakiewicz trió bemutatkozhatott a Pick Arénában, de a fiatal szabálynak eleget téve Rea is meccskeretben volt ismét.

Két Imsgard-védéssel indult a találkozó. Előbb Menyhárt hétméteresét fogta meg, majd egy átlövést, amiből indította Frimmelt, aki estében a háta mögött szerezte a meccs és önmaga második gólját. A folytatás viszont nem hozott ennyire sima szegedi játékot. A Komló átvette a vezetést és több alkalommal kettővel is előrébb járt a hazaiaknál. Ennek az oka leginkább a szegedi hét a hat elleni támadásokból való lassú visszarendeződés lehetett, amit a baranyaiak Jerkovic bombagóljaival igyekeztek kihasználni. 2–1 után a 23. percben vezetett ismét a Pick, ekkor 13–12-t mutatott az eredményjelző. Nagy Martin fontos védésekkel érkezett haza, míg Garciandía és Bombac egy-egy üreskapus találata háromgólos szünetbéli fölényt eredményezett.

Bombac és Sostaric becserélése láthatóan nagyobb dinamikát vitt a pályára, aminek köszönhetően villámléptekkel nőtt a különbség a csapatok között. Bombac asszisztjai élményszámba mentek, amelyekből Kalaras szállította a könnyű gólokat. A végén még Rea is betalált átlövésből, a vége 37–24.

OTP Bank-Pick Szeged–Komló 37–24 (17–14)
Férfi kézilabda NB I., 3. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1065 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
OTP Bank-Pick Szeged: Imsgard – SZILÁGYI 6/4, Garciandía 4, KALARAS 4, Mackovsek 2, Frimmel 5/1, Martins 2. Csere: NAGY M. (kapus), Gaber 1, Molina, Szita 1, Dzialakiewicz 2, BOMBAC 2, SOSTARIC 4, Bodó 3, Rea 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Komló: Merkovszki – Urbán 2, Bogdanovics 2, JERKOVIC 5, Rotim 3, Veszelinovics 4/2, Menyhárt 3. Csere: Vekic 2, Szöllősi O., Váczi M. 1, Varga Sz., Kovács D. 1, Tóth G., Begovácz 1.  Vezetőedző: Marosán György.
Hétméteres: 7/5, ill. 3/2.
Kiállítás: 2, ill 8 perc.

Nyilatkozatok:

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Komlónak, mert nagyon megnehezítette a dolgunkat. Magamon is éreztem, hogy benne van még a fejekben a PSG elleni meccs, hogy akár még jobb eredményt is elérhettünk volna csütörtökön este. Ennek ellenére tisztességesen felkészültünk a Komlóra, szándékosan pihentettünk néhány játékost. A második félidőben sokkal koncentráltabb szegedi csapat jött ki a pályára, így egy jelentősebb különbséget tudtunk kialakítani. Nagy Martin, Molina és Dzialakiewicz élt az első lehetőségével, a fiatalok közül pedig kifejezetten jól kézilabdázott Szilágyi.

Marosán György, a Komló vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Azt kértem a srácoktól, hogy ne autogrammokért jöjjünk Szegedre, hanem meglepetést okozva cibáljuk meg az oroszlán bajszát, ami sikerült. A hitünk meg kell, hogy maradjon az első két forduló szoros veresége után, ennek volt jó próbája ez a mérkőzés. A végére sajnos elfogytunk, de negyvenöt perc után az ötgólos különbség a részünkről még jól mutatott. Szegeden mindig szeretek meccselni, mert feltörnek belőlem a szép emlékek. Kárpáti Krisztiánnak pedig sok sikert kívánok, biztos vagyok benne, hogy jó csapatot épít fel.

Nagy Martin, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Nagyon jó érzés volt visszatérni tétmeccsen a pályára szegedi mezben. Amikor a mester szólt, hogy beállok, rengeteg adrenalin dolgozott bennem. Az első félidő nem volt egyszerű, de a második elejére összeálltunk és nagy különbséget tettünk a két csapat közé. A végén ennek tudatában egy picit mi is kiengedtünk az utolsó percekre.

Urbán Egon, a Komló játékosa: – Imádok Szegeden pályára lépni, mindig örömmel jövök vissza, pláne amióta megépült ez a csodálatos aréna. Ami a meccset illeti, az első félidei játékunkat jól összeraktuk, kihasználtuk a szegediek fáradtságát.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában