Helyi sport

2023.09.02. 20:10

A legvégén mentett meg egy pontot a Mórahalom Ásotthalmon – FOTÓK

Fordulatos meccset hozott a szomszédvári derbi a vármegyei I. osztályban.

Vajgely Pál

Az Ásotthalom fordított, de végül meg kellett elégednie az egy ponttal.

Fotó: Gémes Sándor

Nem szűkölködött a fordulatokban a vármegyei I. osztály szomszédvári rangadója: a népes publikum előtt lejátszott rangadón az első félidő hosszabbításában egy szöglet után Róka fejesével került előnybe az addig kapura veszélyesebb Mórahalom.

A hazaiak a szünet után sem állították nagy feladat elé a mórahalmiak kapusát, de szintén egy sarokrúgás utáni fejessel egyenlítettek, Király csúsztatott bele remekül a belőtt labdába. Sőt, egy kapitális védelmi hiba után megfordította a meccset az Ásotthalom, amikor Dobák szerzett labdát, és vihette ziccerben a labdát, majd Mison mellett a kapuba is lőtt. Úgy tűnt, kihúzza az Ásotthalom, de a vendégek a második félidő hosszabbításában is betaláltak – egy felívelt szabadrúgást Bokányi csúsztatott meg, majd a lefelé csapódó labdát csak a gólvonal mögül tudta kiszedni Mityók.

Ezzel mindkét csapat első pontját szerezte meg a bajnokságban.

A többi meccsen az Algyő kétgólos hátrányból bő fél óra alatt fordított, ötöt lőtt, és végül legyőzte a HFC II.-t, a Balástya pedig ugyan egyenlített a 84. percben a Tiszasziget ellen, végül pont nélkül maradt.

 

Vármegyei I. osztály, 3. forduló

Ásotthalmi TE–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 2–2 (0-1)
Ásotthalom, 250 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél – jól (Kucsora, Pap).
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Kukli (Papdi, 62), Góra (Víg, 62.), Kothencz (Török, 86.), Dobák T. (Szász, 83.), Savanya, Király, Malatinszki D., Sándor, Malatinszki Á. (Vetstein, 62.) Edző: Hevesi Tibor.
Mórahalom: Mison – Tajthy (Pető, 72.), Trója (Mészáros, 57.), Görbe, Csizmadia (Fenyvesi, 76.), Holcsik (Tóth M., a szünetben), Nagy M., Ábrahám, Bokányi, Róka, Szalma (Csehó, 63.). Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Király (68.), Dobák T (80)., ill. Róka (45+1.), Bokányi (90+4.).
Jók: mindenki, ill. Bokányi, Róka, Szalma.
Hevesi Tibor: Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a bajnokságban is összejöjjön egy Ásotthalom–Mórahalom derbi, ezt köszönöm is az ásotthalmi önkormányzatnak, és azoknak, akik segítettek bennünket! Vissza tudtuk hozni a régi idők hangulatát, az eredmény igazságosnak mondható, bár bosszantó a döntetlen, mert mindkét félidő hosszabbításában kaptunk gólt. Legalább bejelentkeztünk a bajnokságba ezzel az egy ponttal.
Papp Endre: Bár az utolsó pillanatban egyenlítettünk, de azt gondolom, nem nyertünk egy pontot, hanem itt hagytunk kettőt. Meg kell tanulnunk hamarabb lezárni a meccseket, gratulálok az Ásotthalomnak, mert az összkép alapján megérdemelték a döntetlent!

M-Perfect Home-Algyő–Hódmezővásárhelyi FC II. 5–2 (0-2)
Algyő, 100 néző. Vezette: Bálint Dániel – jól (Minda, Halász).
Algyő: Heckó – Vastag, Kiss R., Bozóki (Csányi A., 72.), Kardos (Bogdán, a szünetben), Pióker (Semjényi, a szünetben), Dudás (Daróczi, 82.), Deák, Csányi Á. (Buchholcz, 81.), Patai, Selyem. Edző: Fülöp Tibor.
HFC II.: Hegyes – Bánfi, Vastag R., Barna, Szabó I. (Bencze, a szünetben), Buzás, Rabecz (Kis D., 72.), Marton (Karácsonyi, 75.), Daraki (Török, 57.), Telek, Patkós (Pető, 58.). Edző: Horváth Zoltán.
Gólszerzők: Deák (54., 60.), Bozóki (62.), Patai (78., 83.), ill. Telek (14.), Barna (27.).
Jók: Vastag, Dudás, Deák, Selyem, Patai, Csányi Á. ill. senki.
Fülöp Tibor:Az első félidőben lassan, fáradtan mozogtunk, majd az ellenfelünk könyörtelenül kihasználta két eladott labdánkat. A szünetben megbeszéltük, min kell változtatnunk, majd kiemelkedő játékot mutattunk egyénileg és csapatszinten is. Le a kalappal a srácok előtt, hogy ilyen váltásra képesek voltak! 
Horváth Zoltán: Gratulálok az Algyőnek, maximálisan megérdemelt győzelmet arattak. A csapat fele tegnap U19-es bajnokit játszott, ami sajnos ma erőnlétben kiütközött. A második félidőre elfáradtunk, szétesett a szerkezetünk. Az első játékrészben jól néztünk ki, szereztünk két szép gólt, a védekezésünk rendben volt, bár már ekkor is volt lehetősége a hazai csapatnak. Fordulás után 8 perc alatt kivégeztük magunkat, hiszen kaptunk három gólt. Megróni viszont nem tudom a csapatomat, gyerekek vagyunk még, szokni kell az ilyen erősségű gárdák elleni küzdelmet. A mai jó lecke volt számunkra, ami remélhetőleg a fejlődésünket szolgálja majd.

Balástya–Tiszasziget 1–3 (0-1)
Balástya, 100 néző. Vezette: Maurer János – közepesen (Gargya, Dobó)
Balástya: Mészáros – Szűcs Ti., Bitó, Szádeczky, Mágocsi, Bagi (Tóth P., a szünetben), Fekete (Faragó, 64.), Horváth Cs., Szántó (Sári, 57.), Tóth G., Vámos T. Edző: Kiss Máté.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A., Bánfi (Drágity, a szünetben), Prozlik, Szabó D. (Buzsáki, 88.), Tóth I., Bálint, Berger (Szűcs Ta., 78.), Farkas F., Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Bitó (84.), ill. Szabó D. (21.), Prozlik (86.), Szűcs Ta. (92.).
Jók: Tóth G., Bitó, Sári, ill. Papp Á., Tóth J.
Kiss Máté:A második félidei játékunk alapján egy pontra rászolgáltunk volna. Az viszont bizonyos, hogy ellenfelünk hősies védekezése által pár mérkőzéslabdát csak a szomszéd falu határában találtunk meg meccs után. 
Bány Tamás: Rengeteget helyzetet kidolgoztunk és ki is hagytunk, a végére majdnem bepánikoltunk, de hál'istennek rövid időn belül észhez tértünk. Megérdemelten nyertük meg a meccset.

Az SZVSE-G-Falc Kft.–FK 1899 Szeged-SZEOL, DB Futball Bordány SK–Makó és Szentesi Kinizsi–Kiskundorozsma meccseket vasárnap 16.30-tól rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában