Ma 18.45-től: OTP Bank-Pick Szeged–PSG

2023.09.14. 06:30

Levelet írt a Pick Szeged a világ egyik legjobb kézilabdázójának

Magyar és francia nyelven közölt írást hivatalos honlapján az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A személyes hangvételű levél Nikola Karabaticnak szól, aki a párizsi olimpia után visszavonul, ma este pedig valószínűleg utoljára lép pályára játékosként a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Nikola Karabatic a PSG mezében.

Fotó: Szabó Miklós/MW

– Furcsa lesz utoljára ellenfélként látni Szegeden, de valahol szép is, hiszen az utolsó idényedben is pályára lépsz nálunk, elköszönhetünk tőled! – így végződik az a levél, amelyet a Handball Family nevében írt a szegedi klub Nikola Karabaticnak, aki augusztusban bejelentette, ez lesz az utolsó idénye, a párizsi olimpiát követően visszavonul.

Felidézi a levél, hogy N. Karabatic 2003. decemberében játszott először a Pick ellen az újszegedi sportcsarnokban. Az egy örökké emlékezetes találkozó marad a szegedi szurkolók számára, ugyanis az akkor Bajnokok Ligája-címvédő Montpellier-t 29–22-re legyőzte a magyar csapat. A BL-nyolcaddöntő visszavágóján Franciaországban 27–26-ra nyert a gall együttes Nikola kilenc találatának is köszönhetően, a negyeddöntőbe – ahol a Magdeburg jelentette a végállomást Ilyés Ferencéknek – viszont a szegediek jutottak.

–  Nikola Karabatic már ekkor nagy játékos volt, a két meccsen 14 gólt dobott nekünk, láttuk, hogy fényes karrier áll előtted. A mi szegedi kézilabda családunk tiszteli az ellenfeleit. A sportszerűség nekünk mindig fontos. Amikor eljöttél hozzánk, akkor különös szeretet fogadott. Kevés ellenfél kapott olyan tapsot, mint ami neked szólt a lelátóról. Volt olyan meccs, amikor felállva köszöntött a szegedi szurkolósereg. Ez keveseknek adatott meg – emlékeztetnek.

Ma 18.45-től a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában az OTP Bank-Pick Szeged ellenfele a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain lesz a Pick Arénában.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában