Kezdődik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája

2023.09.12. 15:14

Nikola Karabatic utoljára jöhet Szegedre játékosként

Minden valószínűség szerint utoljára léphet pályára Szegeden a valaha volt egyik legjobb férfi kézilabdázója, Nikola Karabatic. A párizsi olimpia után visszavonul, csütörtökön 18.45-től (élő: Sport1) viszont még az OTP Bank-Pick Szeged ellen játszhat a Bajnokok Ligája első fordulójában.

Becsei Dávid

Utoljára 2022. januárjában lépett pályára Nikola Karabatic (a labdával) a Pick Arénában.

Fotó: Frank Yvette

A huszonegyedik Bajnokok Ligája-idényét kezdi meg a Pick Szeged, amelynek a Paris Saint-Germain elleni mérkőzése lesz ebben a sorozatban a 249. Különleges meccs lesz több szempontból is. Tíz év után először nem Juan Carlos Pastor lesz a vezetőedzője a hazaiaknak a BL-ben, Kárpáti Krisztián debütál a kispadon a legrangosabb sorozatban. 

Különleges lehet ez az összecsapás a szegedi szurkolók számára is, hiszen valószínűleg utoljára láthatják minden idők egyik legjobb férfi kézilabdázóját, Nikola Karabaticot, aki azon kevés játékosok közé tartozik, aki több mint ezer gólt jegyez a Bajnokok Ligájában. A 2023–2024-es idény végén, a párizsi olimpiát követően visszavonul. Jelenleg 1118 találatnál jár a BL-ben, nála többször csak Kiril Lazarov volt eredményesebb, az észak-macedón jobbátlövő 1346 góllal zárta le a játékos-pályafutását az elitsorozatban. 

A francia bajnokság küzdelmei az elmúlt hétvégén kezdődtek meg. A párizsiak a Limoges ellen nyertek otthon 37–26-ra. A szezonrajt kapcsán a francia szövetség elkészítette a klubok büdzséjét tartalmazó listáját, amely hivatalosnak számít. A PSG idén 16 millió euróból gazdálkodhat, míg a Nantes 9,2 millióból, a Montpellier pedig 9,1-ből. A magyar klubok költségvetéséről hivatalos adatok nincsenek, így nem összehasonlíthatóak, de annyi bizonyos, a párizsi anyagi javak az európai élklubok egyik legjelentősebbike. A Barcelona sajtóhírek szerint idén 12 millióból gazdálkodhat.

Szezon eleje ide vagy oda, a Szegedről Párizsba igazolt Kent Robin Tönnesen már megnyerte első aranyérmét a PSG játékosaként. A Bajnokok Trófeája idei kiírását a Nantes-tal szemben 35–25-re nyerték meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában